Folyamatosak a mentési munkálatok Dnyipróban (VIDEÓ)

2023. január 14. 20:59

A mentők szerint akár kétszáz fő is otthon tartózkodhatott a rakétabecsapódás idején.

2023. január 14. 20:59
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, több ukrán várost is lőttek szombaton az oroszok. Dnyipróban egy rakéta szabályosan kettészelt egy nyolcemeletes lakóépületet.

Anton Gerascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes arról számolt be Twitter-oldalán, hogy az esti órákban is mentőautók tucatjai hajtanak a lebombázott épület romjaihoz.

Gerascsenko bejegyzésében azt is ismertette, hogy a lakóépületben összesen 72 lakás volt. A mentők szerint a becsapódáskor akár 200 ember is otthon tartózkodhatott, köztük 50 gyermek.

A mentők vonulásáról készült felvételt alább tekinthetik meg:

***

Nyitókép: VITALII MATOKHA / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miles1
2023. január 15. 01:12
Az ilyet már láttuk. Hol is...hol is.... megvan! Lengyelországban! Az oroszoknak nettó pazarlás lenne lakóházakat, civileket rakétázni. Az ukránoknak egy kész haszon. Másrészt, ők maguk mondják el, hogy egyetlen orosz rakétára minimum kettő, de van hogy négy elfogórakétát indítanak. És az Sz-300 nem kis darab. A lengyel kráter is mutatta, mekkora lyukat képes ütni még akkor is, amikor már hajtóanyag nincs benne, csak a robbanófej! Ez meg még tele volt cuccal. A háború második napján a világot körbefutotta egy videó, hogy az oroszok civil lakóházakat lőnek. Minden libshit vinnyogott, a falat kaparta a sok agyhalott. A felvétel már akkor gyanús volt a röppálya, és a hajtóanyag látványa miatt. Egy hét sem telt, amikor végre előálltak csöndeskén a szakértők azzal, hogy hááát, ez sokkal inkább egy ukrán BUK volt.. És hol van a BUK robbanóerőben egy ilyen Sz-300 -ashoz. Harmadrészt, a húgyagyú nyugati felszopók, meg az ukránok is több mint fél éve mondogatják, hogy az oroszoknak elfogyott a rakétájuk, már légvédelmi rakétákkal lövik a városokat. Pedig a vak is látja, ukrán légvédelem sokszáz kilőtt rakétájából potyog vissza mindig egypár. Lengyelországba, Moldovába, de állítólag, már Belaruszban is landolt. Nálunk, meg a tótoknál azért nem, mertkárpátaljai célpontot még nem lőttek az oroszok.
hidegfehérmintaled
2023. január 15. 00:01
Hát persze, hogy a hoholok voltak, a ruszkik miért pazarolnák a drága rakétát egy lakóházra. Bucsa 2.0
Tuners
2023. január 14. 23:45
Még az Aresztovics is azt nyilatkozta hogy ez egy félrement elfogás volt, kitérítették a pályájáról a rakétát, de nem robbant fel. csak később az épületben. Szívás.
koronaszepe
2023. január 14. 23:44
Ez háborús bűncselekmény vastagon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!