Komoly offenzívába kezdenek az oroszok a Wagner-csoporttal karöltve Bahmutnál

2023. január 10. 12:30

Szoledár város ellen indult az offenzíva, melynek célja, hogy körbevegyék a hónapok óta hiába ostromlott Bahmutot.

2023. január 10. 12:30
null

Brit hírszerzési információk szerint a Bahmut ellen folyó harcban előrelépés történt, ugyanis az orosz hadsereg előrébb tudott nyomulni Szoledar városánál. A Bahmut melletti településen is hosszú ideje folynak harcok, ám a település megszerzésével körbe lehetne keríteni a hónapok óta ostromlott nagyvárost. 

Úgy tudni, hogy a Wagner-csoport tagjaival kiegészült orosz hadsereg az elmúlt négy napban tudott Szolerdarnál pár utcát elfoglalni. A brit védelmi minisztérium szerint Szoledar nagy része már az oroszok kezén van. Azt írták, hogy az orosz hadsereg jelenleg az ukrán kommunikációs vonalakat készült megzavarni. 

A Wagner-csoport a kiszivárgott információk szerint a Bahmut melletti só- és gipszbányákat akarja elsősorban elfoglalni, ezt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezetője is elismerte, majd hozzátette, Szoledar ellenőrzéséért az elmúlt idők legsúlyosabb harcai folynak. 

Szakértők szerint arra egyelőre nincs sok esély, hogy Bahmutot is sikerül elfoglalni, ugyanis az egykor hetvenezres nagyvárosban stabil védelmi pontokat hoztak létre az ukránok. Mint arról a Mandineren is írtunk, a kelet-ukrajnai Donyeck megyében az orosz erőknek hétfőn sikerült elfoglalni a Bahmut város melletti Bahmutszke falut.

Nyitókép: Dimitar DILKOFF / AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2023. január 10. 20:09
"Találd már ki, hogy most jobboldali, vagy kommunista? Teeee anyádbarma." ha táblára irnám ki hogy (((irónia))) az egybites "előremegyünknemhááátrahőőőő" agyatokban akkor se gyúlna ki a fény. Talán ha cirill betűkkel, az emlékezetből megy nektek https://www.youtube.com/watch?v=awD1gtpdWIA
B I L
2023. január 10. 18:00
Kiírtani az összes ukrán gecit.
Zolotarjov
2023. január 10. 17:10
https://youtu.be/iyg6a5IxJeQ
files32
2023. január 10. 16:07
a Dnyeper folyón az ukrán csapatok megsemmisítettek egy kisebb orosz hadihajót a Herszoni területen fekvő Bilohrudij-szigetnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!