Szabályos embervadászat folyik a zsoldosok között Bahmutban

2022. december 08. 21:05

Az orosz Wagner-csoport harcosai üldözik az amerikai Mozart Group egységeit: az ukrán oldalon elképesztő veszteségekről számoltak be.

2022. december 08. 21:05
null

Eddig nem látott részletek kerültek nyilvánosságra a Bahmut körbevételéért folytatott harcokról. Andrew Milburn amerikai tengerészgyalogos-ezredes, a Mozart Group zsoldosalakulat vezetője egy hosszú interjút adott a Newsweeknek, amelynek részletesen elmesélte, mi zajlik a fronton.

A nagyváros állítása szerint teljesen megsemmisült a harcokban, míg az ukrán egységeknek 70 százalékos veszteségeik vannak a térségben. Elmondta, az orosz hadsereg mióta megtudta, hogy a Mozart Group is a térségbe utazik, szabályosan vadászik rájuk, a legnagyobb ellenségük a Wagner-csoport nevű orosz magánhadsereg. 

Az ezredes szerint Bahmut olyan lett, mint Drezda a második világháborúban, mikor a szövetségesek szinte a földig bombázták. 

– jelezte, majd azzal folytatta, hogy igazak azok a becslések, miszerint az ukránoknak óriási veszteségeik vannak, mivel minimális képzettséggel küldik őket a frontra. 

Milburn jelenleg ukránok felkészítésével foglalkozik, úgy fogalmazott, hogy a jelentkezők négyötöde életében nem lőtt korábban fegyverrel. 

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. december 09. 19:44
Sérelmes, hogy Wagner igyekszik elhúzni Mozart nótáját?
foldizs
2022. december 09. 17:27
Ezért nem sikerül elfoglalni?
Dobrevita
2022. december 09. 12:00
"Bahmut olyan lett, mint Drezda a második világháborúban" Még hogy a történelem nem ismétli önmagát, amerikaiak által elkövetett teljes mértékben értelmetlen népírtás.
alex44
2022. december 09. 11:06
van egy rövid videó jelenleg milyen állapotban van Bahmut,a képeken a város központját lehet látni. https://t.me/RUSWARRR/6036
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!