Putyin válaszcsapásnak titulálja, hogy megsemmisítik az ukrán infrastruktúrát

2022. december 08. 18:05

Közölte, a hadsereg csak a krími híd elleni merényletet követően kezdett el csapásokat mérni az energetikai infrastruktúrára.

2022. december 08. 18:05
null

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor csütörtökön az „Oroszország Hőse” címmel kitüntetett katonákat fogadott a Kremlben.

– kérdezte az orosz elnök, majd azzal folytatta, „ki mért csapást a Krími hídra, ki robbantotta fel a kurszki atomerőmű távvezetékét, ki állította le Donyeck vízellátását?”

– szögezte le.

Vlagyimir Putyin kifogásolta, hogy Donyeck vízellátása érdekében senki sem emelte fel a szavát, ám az orosz csapásokat hangos bírálatok érik. Leszögezte, hogy sem külső reagálások, sem a hírközlés hamisításai nem fogják megzavarni Oroszországot harci feladatainak végrehajtásában.

A Kommerszant című orosz gazdasági lap összefoglalója szerint Oroszország október 10-én, az Oroszországot a Kercsi-szoroson át a 2014-ben elcsatolt Krím-félszigettel összekötő hídon végrehajtott robbantások után kezdett kiterjedt rakétacsapásokat mérni ukrán nagyvárosokra.

A legutóbbi nagyszabású, Ukrajna minden régiójára kiterjedő csapássorozat november 15-én történt. A támadások miatt számos településen megszakadt a víz- és áramszolgáltatás. A lap szerint legutóbb december 5-én rendeltek el Ukrajna egész területére kiterjedő légiriadót.

(MTI) 

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attologic
2022. december 08. 23:03
...es hogy miert nem gyozhetnek az ukranok? Miert nem engedi meg a teljesseg Istene, az Orokkevalo hogy az oroszok elkaszaljanak? Habar sokan szeretnek hogy az oroszok megszegyenulve tavozzanak, es ukran ovaaacio kovetkezzen... ..ez nem lehecccseges. Egyszeru az OK! a kovetkezo: ha az ukranok folenyesen nyernenek..ezzel a naci zelenszkijjel, akkor atcsapna nepirtasba a tortenet. Mar akkor is irtotta a kisebbseget es elarusitotta a sajat anyafoldet dollarert, amikor nem volt ellensegkep. (Ez egy igazi kozmopolita szarhazi, ahonnan penz oda nyal, akar szaros is lehet a luk... akarom mondani lyuk. Nade ha most nyernenek, ez a lelketlen ordog kinyirna az osszes kisebbseget. Ledaraltatna peppe, konzervet keszittetne. Ettol minden kitelik. Eccer nem vetette fel a beke otletet Huha! Lehet ez az Antikrisztus? Korban passzol.. Isten ovja az emberiseget!
kelemikes
2022. december 08. 22:54
Borzasztó! Orbán V, Gulyás G: orosz agresszió! A világ 99%-a: orosz agresszió!- Ti az 1%, a tuti tudó...
pemete jakab
2022. december 08. 21:08
"De ki kezdte?" Vlagyimir a végén még azt is elmagyarázza, hogy a háborút Ukrajna kezdte, mert visszaütöttek.
dezilluzionista
2022. december 08. 20:49
Acivilinfrastruktúratámadása=háborúsbűn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!