Így hal bele mindenbe is Putyin, aki lehet, hogy már nem is létezik

2022. november 03. 14:10

Súlyos beteg, haldoklik az orosz államfő? – Találgatja mindenki a februári orosz agresszió óta. 

2022. november 03. 14:10
null

Vérrák, hasnyálmirigy-rák, májrák, Parkinson-kór – csak néhány olyan súlyos betegség, amelyek közül egyetlen is alkalmas lenne arra, hogy bárki visszavonuljon. Összeszedtük, eddig milyen találgatások láttak napvilágot az orosz elnök egészségi állapotával kapcsolatban.

„Hosszú COVID”

A Daily Mail február 25-én, az orosz aggresszió másnapján közölt cikket arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a „hosszú COVID” hatásaitól szenved, az egészségügyi problémák pedig jelentősen befolyásolják döntéseit. A brit bulvárlap felidézi, hogy már az orosz-ukrán háború 2022-es fellángolását megelőzően is szárnyra kaptak bizonyos híresztelések, hogy februárban még csak 69 éves orosz államfő daganatos megbetegedéstől és Parkinson-kórtól szenved.

A két, súlyos egészségügyi hanyatlással járó betegség mellé a bulvárlap szerint a hosszú COVID is besorolt, a koronavírus okozta úgy nevezett „agyköd” pedig közvetlenül is kihatással van a politikai döntéshozatalra. Az agyköd egy elhúzódó, memóriazavarral járó jelenség, amelyhez a felfogás és a gondolkodás lelassulása is társul. Ezzel együtt a járvány okozta elszigeteltség Putyin esetében „hübrisz szindróma” megerősödéséhez is vezethetett, amelyet a szakma nem személyiségzavarnak, hanem a személyiség egy kóros jellemzőjének tartja.

Parkinson-kór és rák

A Telegraph márciusban már erősen sejttette, hogy az orosz elnök Parkinson-kórban és daganatos megbetegedésben szenved. A lap állításait az orosz elnök megváltozott arcvonásaira és tárgyalóasztalának hosszára alapozza. A Telegraph szerint az orosz elnök arcvonásai nagydózisú szteroidoktól változtak meg, a hosszú tárgyalóasztalra pedig Putyinnak azért eshetett a választása, hogy a gyógyszeres kezelés következtében legyengült szervezete ne kapjon el semmiféle betegséget. 

Ellenpéldaként a lap a Putyinnál tíz évvel idősebb Joe Biden amerikai elnököt hozta, aki egy a kremlinél sokkal kisebb asztalnál fogadta vendégeit a Fehér Házban.

A Parkinson-kór időről időre visszaköszön az elnök egészségügyi állapotát taglaló cikkekben. Ezek az állítások jellemzően Putyin vélelmezett végtagrángásain, illetve az elnök jellegzetes járásán alapulnak. Mint ismeretes, az orosz elnök járás közben jobb kezét kevésbé lengeti. Igaz, ez utóbbi jellegzetesség adódhat Putyin KGB-s múltjából is. A volt szovjet titkosszolgálat kiképzési protokollja szerint ugyanis az ügynökök jobboldalukon hordták maroklőfegyvereiket, jobb kezüknek pedig mindig a markolathoz közel kellett esniük.

Mindeközben Biden...

De milyen rák?

Májusban a vérrák, más néven leukémia (fehérvérűség) gyanúja is felmerült Putyinnal kapcsolatban. A New Lines Magazine például Kreml-közeli, „Jurij” álnévre hallgató oligarchától szerzett hanganyagra hivatkozva állította ezt. Jurij állításait a New Lines Magazine nem tudta megerősíteni. A vérrák a daganatos megbetegedések nagyjából 3 százalékát teszi ki.

Júniusban a The Interpreter szintén Vlagyimir Putyin vélelmezett, előrehaladott daganatáról számolt be. A lap ennek kapcsán többek között a Newsweek áprilisi cikkére és egy neve elhallgatását kérő FSZB-ügynök beszámámolójára hivatkozik, miszerint Vlagyimir Putyin súlyos májráktól szenved, s már csak három éve van hátra életéből.  

Október 7-én az orosz elnök betöltötte hetvenedik életévét. A legfrissebb hírek szerint pedig Vlagyimir Putyin hasnyálmirigy-rákban is szenved; ez az állítás egy Kreml-beli levelezés tartalmán alapul. A levelezés szerint Putyin Parkinson-kórja korai stádiumú, amelyhez viszont hasnyálmirigyrák és prosztatarák is társul.

Putyin talán nincs is?

Szintén Daily Mailes, egyébként ukrán kormányzati forrásokra alapozó híresztelés, hogy Vlagyimir Putyin legalább három testdublőrrel „dolgozik”, akik plasztikai műtéten estek át azért, hogy úgy nézzenek ki, mint az orosz államfő. 

Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője azt állítja, hogy erre azért van szükség, hogy az oroszok a vezetés hiányát leplezzék. Budanov szerint a kérdés immáron az lehet: 

„Vajon létezik egyáltalán az igazi Putyin?”

A főigazgatóság vezetője szerint eddig is megesett, hogy Putyint különböző eseményeken dublőrök helyettesítették, Budanov szerint azonban mindez mára gyakorlattá vált. Stábja legalább három olyan személyről tud, akik időről időre feltűnnek, a pontos létszámot azonban nem ismerik.

Kép: Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. október 27. 23:34
Minden előtt jó egészséget kívánok Vlagyimir Vlagyimirovicsnak. Nem aljas dolog más halálát kívánni, amúgy. Ami pedig a hasonmásokat illeti, igen csak jó az oroszoknak. Miközben Putyn "haldoklik", akörben 2-3 Putyin felkészül, utazik és eddig még hallottam, hogy hülyeségeket beszéltek a Putyinok. Lehet, hogy Bidenből is kellene legalább 3-4 hasonmás, talán kicsit kevésbé rozoga. Míg Biden otthon csendesen szunyókál, addig a dublőrök fiatalosabb hevülettel segítik a hős ukránokat és magát a fekete-föld ruhás hőst, Elensky-t
fogas paduc
2022. november 03. 19:24
Lehet, hogy mi sem létezünk, csak azt gondoljuk egy chipen bitekként bolyongva, hogy vagyunk.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 03. 18:36
Nagyon kemény napom volt, de Álmos Dzsó megnevettetett.
Tikkadt Szöcske
2022. november 03. 18:08
Putyin összes rákjai együtt támadták meg Ukrajnát. Annyira agresszívek... Szóval hülyeséget lehet írni bármikor bármennyit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!