Ukrajna kétségbeesésében kirobbantaná a világháborút, ismét légtérzárat kérne a Nyugattól

2022. december 05. 15:23

Zelenszkij tanácsadója szerint „átfogó megoldásra van szükségük”.

2022. december 05. 15:23
null

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy az Ukrajna feletti légtérzár a harmadik világháború kitörését jelentené. Amennyiben ilyen lépésre szánná el magát a NATO, akkor orosz radarokat, reptereket, valamint repülőgépeket is meg kellene semmisíteniük. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Veszélyes kéréssel álltak elő az ukránok

A légtérzár esetleges következményeitől függetlenül, Zelenszkij tanácsadója az ukrán légtér lezárását kéri a Nyugattól – tájékoztatott hétfői cikkében az Euronews.

– idézi a portál Andrij Jermak Twitter-bejegyzését, aki közösségi oldalán a Harkivra hullott „rakéták temetőjét” mutatta be.

A háború jelenlegi állásáról

A lap a légtérzár kapcsán többe között arra is kitért, hogy

az oroszok eddig több mint 60 repülőgépet vesztettek el a háborúban,

köztük csak a múlt héten egy Szu-24-es taktikai bombázót és egy Szu-25-ös sugárhajtású harci repülőgépet.

Keleten, a donyecki térségben folyamatosak az orosz támadások – teszi hozzá a portál. Mint írják: különösen az ukrán ellenőrzés alatt álló Bahmut város körül folynak súlyos harcok. Az Euronews felidézi azt is: a brit védelmi minisztérium szerint Moszkva valószínűleg a város bekerítését tervezi észak és dél felé történő taktikai előrenyomulással.

Eközben délen is folyamatosan támadják az oroszok az Ukrajna által néhány hete visszafoglalt Herszont. Vasárnap például ukrán állítások szerint 46 alkalommal lőtték a régiót, a támadások következtében egy ember az életét vesztette, két másik pedig megsebesült – számol be a lap.

Frissítés!

Cikkünk megjelenését követően kaptuk az információt, hogy cikkünk írásakor több mint száz rakéta zúdul Ukrajnára, az elsők már be is csapódtak. Az Ukrajnában kialakult helyzetről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.

A nyitókép illusztráció. Fotó: LARS PEHRSON / SVD / TT NEWS AGENCY / TT NEWS AGENCY VIA AFP

 

***

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2022. december 06. 10:18
Új tűzkohót szít Ukrajna.
kaffogó hebrencs
2022. december 06. 09:09
De hát az orsozok soha nem vívták ki a légifölényt, hány libsi tudta ezt jól...
dragstar
2022. december 06. 00:58
Nyitókép:kijev szelleme
LancelotDuLac
2022. december 05. 18:40
Ukrajna kétségbeesésében kirobbantaná a világháborút, ismét légtérzárat kérne a Nyugattól xDDDDD Az oroszok akarják lirobbantani a világháborút - ezért támadták meg az ukránokat a nemzetközi szerződések felrúgásával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!