Mi az a légtérzár? És miért robbantaná ki egy ilyen Ukrajna feletti zóna a harmadik világháborút?

2022. március 23. 10:27

Mutatjuk!

2022. március 23. 10:27
null

A légtérzár, amit egyes NATO-tagállamok most követelnek, egy komoly katonai hadművelet. Ezzel a felek vállalják, hogy kiiktatnak minden katonai objektumot, amely az adott légtérben tevékenykedik, vagy arra hatással van.

Oroszország és Belarusz területén olyan nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerek vannak, amelyeket egy Ukrajna feletti légtérzár kialakításához a NATO-nak le kellene bombáznia. Radarokat, reptereket, repülőgépeket, stb., nemcsak Ukrajna, de Oroszország és Belorusz területén is.

Ha viszont a NATO-egységek ezeket, valamint a zónát megsértő objektumokat támadnák meg, a világ két legnagyobb nukleáris hatalma közvetlen konfliktusba kerülne egymással.

A repüléstilalmi zóna bevezetése tehát kritikus lépést jelentene egy újabb világháború kitörése felé. Orbán Viktor miniszterelnök ezért leszögezte: Magyarország sem katonákat, sem fegyvereket nem akar küldeni a NATO területén túlra.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. március 23. 21:37
A nyugat teljesen idióta. Mi borsodiak, tudjuk, hogy a cigány verekedést nem kell szétválasztani, hanem csak izolálni. Nekünk sem szankcionálni kellene, csak megvárni, ki marad. Azzal üzletelni. Trágyadombra a szép elvekkel. Ráadásul van elég baj a nagyvilágban. Az ukránok nem engedik ki a transznemű nőket (travi), és afganisztánban nem tanulhatnak középiskolában a kislányok.
barnabibambi
2022. március 23. 13:21
Putyin uralja Ukrajna 60-70% vagy harcolnak ezeken a területeken,a többit pedig ellenőrzik bombázzák a levegőből.Egy NATO légtérzár azt jelentené hogy Putyin minden nyugati gépet 100 Km távolságból le fog lőni és nem tűri el hogy támadás érje Oroszországot .Mindenki tisztába van ezzel csak a hülye polákok nem!
jóember
2022. március 23. 12:06
Légtérzár, de minek? Ukrajna keleti részét már rommá lőtték, a lakosság jelentős része elmenekült, az idő előre haladtával egyre csak nőnek a veszteségek, de minden érintett, vagy nem érintett a háború fokozásáról beszél, eszetlen ötletelés folyik csak. Most ez a légtérzár, meg folyamatosan a fegyver szállítások. A békéről senki sem beszél, még az ukránok sem, pedig ha akarnák egy nap alatt véget vethetnének a háborúnak, de nem, ők győzni akarnak. Ez egy skizoid állapot, megjósolni sem lehet a végkimenetelét. Amit meg mi tehetünk, az az, hogy valahogy kibekkeljük a végét, aztán majd lesz valahogy.
florin
2022. március 23. 12:05
Veszélyes kretének uralják a világpolitikát. Légtérzár? Oh persze. Nincs elég mély ovóhely....... meg egyébként is minek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!