Puffoghat a baloldal, úgy tűnik, Orbánnak a fegyverszállítások kapcsán is igaza volt

2022. december 03. 08:52

A magyar kormányfő már májusban leszögezte, hogy nem jó ötlet a Nyugattól a fegyverszállítás, mert elhúzza a háborút, most Putyin is közölte Scholzcal.

2022. december 03. 08:52
null

A Mandiner is megírta, kijózanító üzenetet küldött Putyin a háború végét illetően, amikor az orosz elnök Olaf Scholz német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során aláhúzta: addig nem lesz béke, míg a Nyugat fegyverekkel pumpálja Ukrajnát.

A Kreml tájékoztatása szerint az orosz elnök pénteken rámutatott, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával kapcsolatban „romboló hatású”, és felszólította Berlint, hogy gondolja át a megközelítését. Mint írták,

– közölte a Kreml. „Mindez, valamint az Ukrajnának nyújtott átfogó politikai és pénzügyi támogatás ahhoz vezet, hogy Kijev teljes mértékben elutasítja bármilyen tárgyalás gondolatát” – tették hozzá. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Orbán Viktor kilenc hónappal ezelőtt: Ez a legrosszabb kombináció

Érdekesség az orosz elnök decemberi kijelentése kapcsán, hogy a Nyugati országok vezetői, így Olaf Sholz német kancellár is beláthatta volna, hogy a fegyverszállításokkal elodázzák az orosz-ukrán konfliktus lezárását.

Emlékezetes, Orbán Viktor miniszterelnök már májusban leszögezte: az, hogy az oroszok a háborút sorozás nélküli akciónak minősítették (akkor még csak annak – a szerk.), míg az amerikaiak Ukrajna korlátlan felfegyverzése mellett döntöttek, a lehető legrosszabb kombináció.

Mint a magyar kormányfő májusban fogalmazott: így a háború hosszú ideig folytatódni fog.

Erről itt olvashat bővebben.

A kérdés csupán az, hogy ha a magyar kormányfő már néhány hónappal a háború kitörését követően belátta, hogy az EU országainak elsődleges feladata az, hogy „ebből a háborúból ki kell maradnunk, és meg kell védenünk az ország békéjét és biztonságát”, akkor 9 hónappal később miért kell még mindig erre emlékeztetni az oroszoknak a Nyugatot?

 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doromb13
2022. december 04. 11:27
Ha annak idején, Hitler első területszerzésére válaszul keményen lép fel az Antant, biztosan elkerülhető lett volna a II. világháború borzalma ! Te pedig most azt várod,hogy Európa ölbe tett kézzel asszisztáljon Putyin rettenetes agressziójára,és arra,hogy nátlótsanitsák Kelet-Európát !
KBA98
2022. december 04. 10:54
Mint általában! Mindig neki van és lesz igaza!
kitiltott
2022. december 04. 07:20
Azok akik azt hiszik hogy az U..kránok győzni fognak ..hazudnak.. Parancsra és pénzért..az oroszok nem fogják soha átadni Krimet és soha n engedik bűntetlenül bántani az orosz nemzetisegű embereket. Ukrajna kapott egy területet az oroszoktól 30 éve .szerződéssel de nekik az u..krán nacionalistaknak több kell .. Történelmi igazságszolgáltatás az ukránoknak ..stb stb.. Most megkapták . Még egy hónap és lázad a nép .. A maradék.. Nem fogják tovább tűrni mert már nem lesz veszteni valójuk.. Zelenszkij vagy meghal ..vagy sohasem lesz ukrán hős .. Szerintem majd az amcsik eltüntetik .. Lesz pénze gondtalanul élni Alaszkában az erdő kozepén ..
kitiltott
2022. december 04. 07:14
Észrevettétek hogy az itt folyamatosan epét hányó baloldali trollok is egyre fogynak ? Szinte nincs olyan cikk amit a többséggel ellentétben "diszlajkolnak" vagy lájkolnak.. A Sok kevés a minimum de legtöbbször a 15-20 ellenvéleményt sem érik el .. Itt a fórumon viszont úgy mutatják magukat mintha fifti fifti lenne az ország mindenben .. Ezek tényleg csak baloldali politikusok álnéven vagy fizetett DK S momentumok trollok akiknek az a feladata hogy szét turják a fórumokon egybehangzó normális véleményeket .provokaljanak bennünket .. Így megzavarja az egységes hangulatot ..és utána lehet mutogatni hogy itt a mandin minden fideszes véleménynélkuli bunkó .. Bezzeg a HVG Disqus..ott aztán minden baloldali értelmiségi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!