Elszólhatta magát Zelenszkij a háború befejezéséről, kiderült, mi lehetett rá az oka

2022. december 01. 12:30

Új szereplő lehet hatással a háború kimenetelére.

2022. december 01. 12:30
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Volodimir Zelenszkij nemrég meglepő módon arról értekezett, szerinte az orosz-ukrán háború a következő hónapokban véget ér. Az ukrán elnök ennek pontos időpontjáról szólva egy interjúban úgy fogalmazott, erre akkor kerül majd sor, ha „Ukrajna győz, vagy Oroszország úgy dönt, hogy békét köt”. Erről itt írtunk bővebben.

Ebben (is) reménykedhet az ukrán elnök

Sajtóhírek szerint az ukrán elnök kijelentésére többek között az is okot adhat, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a kínai elnökkel zajlott tárgyalása kapcsán meglebegtette:

Kína az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként befolyást tud gyakorolni Oroszországra,

és „segíthet abban, hogy véget vessenek Ukrajna brutális orosz megszállásának és lerombolásának”. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A tárgyalóasztalnál azonban még mindig nem ül senki

Az ukrán elnök „optimizmusa” ellenére azonban a tárgyalóasztaloknál továbbra sem tudott még találkozni Ukrajna és Oroszország. Emlékezetes, a tárgyalásokat illetően az ukrán elnök legutóbb mindössze arra mutatott rá, hogy szerinte

Vlagyimir Putyin közvetlen, míg az ukránok nyilvános béketárgyalást szeretnének.

Az ukrán elnök ennek kapcsán is csupán azzal érvelt, hogy meglátásuk szerint Oroszország „nyilvános háborút” folytat. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Kérdés csupán az, hogy Kína valóban segítséget nyújthat-e az ukránoknak a háború lezárásában, vagy inkább Oroszország mellé áll. Ennek kapcsán azonban intő jel lehet Kijev számára, hiába „toporzékol” az Európai Parlament, Kína ellenzi Oroszország kizárását a nemzetközi szervezetekből. Erről itt írtunk bővebben. Ugyancsak kérdés, hogyan alakul az Egyesült Államok közreműködése a konfliktusban, egyelőre a fegyverszállítmányok növeléséről lehet hallani.

 

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. december 02. 12:21
Zselé, ha esetleg nem tudnál róla, a fegyvercsapot el fogják zárni. Nem hirtelen, de lassan és biztosan. 1.) Amint a fegyvergyárak visszaigazolják, hogy a rövidtávú (ez nektek megy) rendelések mellett már hosszútávú rendelésállományuk rendben van (ez megy Európának, mivel kisöpörte nektek a régi kacatokat) úgy egyre kevésbé éri meg háborúzni és egyre inkább a békével lehet majd kaszálni. 2.) Amint elkészült a befeketetők veszteséglistája az elpusztut javakról és elvesztett területekről és úgy ítélik meg, hogy a veszteség leírható a mostani határok meghúzásával. Akkor jönnek az legújabb Marshall tervek, a nyugat fogja újjáépíteni az országodat a saját céljainak megfelelően, ti pedig ukrán melóst adtok, akik ukrán fizetést kapnak majd és később dolgozhatnak majd az új gazdi birtokán.
pandalala
2022. december 02. 11:12
magyarán: a zUSA "dönti el" h mikor lesz vége a háborúnak ha nem küldene semmit, onnantól már minden sínen lenne
amca
2022. december 02. 09:56
Daragij Grün: Shalom. Mivel én is tudok a faxommal dobolni.,ezért 1 szinten vunk. Elárulom neked besplatno ,kagda ende vájna. Mikor a korhadt amy., meg a csicskája nem ad több moneyt. Mert az adósságod: 100 000 000 000 000 0000 USD lesz.
Jusztiscsak
2022. december 01. 21:04
Az ukránok békében éltek és békét akarnak a földjükön. A háborút indító, agresszor büdös ruszkiknak kell befejezniük az aljas, emberiség elleni legsúlyosabb bűnt jelentő megszállásukat és eltakarodni egy független, szuverén állam területéről és azonnal - a fideszes tolvaj hazug kutyák által óhajtott - béke lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!