Orbán Viktor: Így néz ki a jogállamiság Brüsszelben

2022. december 15. 07:11

A magyar kormnyfő a Twitteren reagált arra, hogy a belga rendőrség lefoglalt egy készpénzzel teli táskát a Kaili-ügyben.

2022. december 15. 07:11
null

Orbán Viktor a Police Fédérale bejegyzését osztotta meg a Twitter-oldalán, amely arról írt, hogy a belga rendőrség mintegy 1,5 millió eurót foglalt le a brüsszeli régióban házkutatások során az EP szocialista alelnökét is érintő korrupciós ügyben.

A magyar kormányfő erre úgy reagált a közösségi oldalán:

A legfrissebb sajtóértesülések szerint Eva Kaili még legalább egy hétig, élettársa, Francesco Giorgi pedig egy hónapig előzetes letartóztatásban marad. 

Mint ismert, őket és további két társukat a múlt hét végén állították elő a belga hatóságok egy Katarral kapcsolatos, korrupció vádjával indított nyomozás részeként.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

 

(Twitter/MTI)

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2022. december 15. 13:21
Orbán egy zseniális politikai vezetö, mellette hazaáruló csibészek nem jutnak labdához. Az ellenlábasait és ellenségeit ezért az unióban is, itthon is majd megeszi a frász, mert érzik, hogy ezt a hegyet nem fogják tudni megmászni. Ami pl. a nemzetellenes ballibsi magyar ellenzéket illeti, - akik már eszelös ámokfutókká lettek ettöl a belsö gyötrelemtöl -, ök még oxigén palackkal sem tudnák megmászni Orbán kukába dobott, elhasznált dorkóját. A válságkezelés orbáni receptje: "Ez a magyar érdek, ebböl nem engedünk, ha kell elmegyünk a falig is, ha az sem elég, átmegyünk rajta." Ez a recept müködik, söt már kezdik kézröl-kézre adni az unióban is. A válságkezelés gyurcsányi receptje: "Hát ez van emberek, nincs mit tenni, nem akartam kilógni a sorból., én is megszavaztam Brüsszelben ezt a marhaságot. A nyugathoz tartozunk, együtt nevetünk együtt sírunk. Föleg az utóbbi. Merjünk kicsik, gyávák és buták lenni. Nálam ez már az óvodába is bejött" A gyurcsányista ellenzék annyira utálja a saját hazáját, a saját hopnfitársait, hogy ök a magyarok minden sikerét egy sorscsapásként élik meg. Az ellenzéket egyáltalán nem érdeklik se a választók, se az ország. Ök szentül meg vannak gyözödve továbbra is arról, hogy Orbánt az unió elöbb-utóbb valamilyen módszerrel megfúrja, lehetetlenné teszi, és akkor majd öket, mint engedelmes seggnyalókat emeli a hatalomba. De erröl hiába álmodoznak. Gyurcsányt két nap alatt elzavarnák a magyarok, ha szerencséje van. De az is lehet, hogy mégegyszer ilyen szárazon nem úszná meg. Gyurcsány Magyarországnak most már nyílt ellensége, akármit is hablatyol. Gyurcsánynak az lebeg a szeme elött, hogy a brüsszeli birodalom budapesti helytartója lesz, a többiek meg azt remélik, hogy öket a Szemkilövetö magával viszi, minthogy a saját csordáján kívül ö sem számíthat senki másra... A Fidesznél Magyarország számára még évtizedekig nem lesz jobb alternatíva. Elöbb ki kell halni a gyurcsányistáknak ahhoz, hogy egy valóban új, normális nemzedék szerephez juthasson.
Palatin
2022. december 15. 13:11
Valamennyi korrupció van, volt és lesz mindenütt, ott ahol emberek hatalmi pozicióban vannak. A csábítás túl nagy ahhoz, hogy annak egy gyarló ember ellen tudjon állni. Mindnyájan gyarlók vagyunk bizonyos fokig. Ez is olyan mint a közlekedési balesetek, küzdeni kell ellene minden eszközzel, de ennek ellenére nem fognak megszünni. Azok megszüntetéséhez is gyarlók vagyunk. Ecce homo. A korrupció mértéke a döntö. Apró ajándékok nem fogják tönkretenni a társadalmat, söt esetleg még segítik a jó kapcsolatok kialakítását és fenntartását, így még hasznosak is lehetnek. Persze ha ezeket megengednénk, akkor úgyis visszaélnének vele. Megint egy közlekedési hasonlattal élve: A piroson akkor se szabad átmenni, ha a közelben egyetlen jármü sincs rajtunk kívül. Ha ezt megengednénk, akkor fallazulna a szabály. Tehát a korrupció ellen küzdeni kell, az világos. De minthogy az nehezen bizonyítható, - hiszen titokban történik -, általában még a gyanú is elég ahhoz, hogy valakit támadjanak vele. És itt van a bökkenö, mert abban a pillanatban a korrupcióval való vádaskodás egy fegyverré válhat, az egymással leszámolni akaró csoportok között. Érdekes, hogy a megbukott politikusok 70-80%-a a világon korrupció vádjával bukik meg. Ezek egy jó része mögött valószinüleg nem bizonyított, nem bizonyítható vádak állnak, és egyszerüen csak egy "normális" leszámolásról van szó. Tehát a korrupciós vádak fegyverként bevethetök. Az egy mese, hogy egy ország politikusai ne tudnának egymás viselt dolgairól. Mindenki tud mindent a másikról, de kölcsönösen hagyják folytatni egymás üzelmeit, van egy "gentleman agreement" (amiben a nök is szépen benne vannak), hogy nem bántjuk egymást, amig a dolgok zavartalanul mennek. A telföl akkor borul ki, amikor valakire vagy valamelyik csoportra valami miatt berágnak, ahogy a maffiákban is lenni szokott. Egy politikai párt az egy kicsit "maffia light" is egyben. No akkor azonnal elökerülnek a bizonyítékok a renegátról, amit egymásról szorgalmasan gyüjtöttek, és nyilvánosan megbuktatják az illetöt. Érdekes játékok ezek.
Palatin
2022. december 15. 12:45
Az aktuális brüsszeli botrány csak a jéghegy csúcsa. A korrupció soha nem lép fel egyedi esetként, lásd Gyurcsány és bandája ténykedéseit. Az unió vezetésében is, - mint mindenhol, ahol az emberek egymással szoros kapcsolatban dolgoznak -, mindenki tud mindenkiröl mindent. Az egy dajkamese, hogy "Nem tudtunk róla." A valóságban a "Laissez faire, laissez passer" elv müködik, azaz mindenki hagyja, hogy a másik csinálja a kis üzelmeit. A gubanc akkor történik, ha valakit ki akarnak készíteni. Akkor azonnal készen vannak ellene a vádak és bizonyítékok, hiszen azokat gyüjtik egymásról folyamatosan. Ezért nagyon elképzelhetö, hogy sok esetben nem is az adott korrupciós ügy az igazi nagy botrány, hanem esetleg az, amit azzal el akarnak fedni. Nyilván Eva Kaili-töl egy csoport meg akart szabadulni. TESSÉK KIVIZSGÁLNI, HOGY MIÉRT, MERT OTT VAN A KUTYA ELÁSVA.
5m007h 0p3ra70r
2022. december 15. 12:16
Azért az naggyonkemény ahogyan itt az igazság önmagukat felkent 'orbángyűlölő lovagja' menteni igyekeznek a helyzetet. Háháhá! Ez nem az ő évük és ez már Brüsszelből, de valószínűleg a Holdról is látszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!