Rekordszámú kínai repülőgép lépett Tajvan légterébe

2022. december 26. 09:03

A tajvani nemzetvédelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy Kína 71 repülőgépe hatolt be Tajvan légterébe, ami a legtöbb azóta, hogy Tajpej 2020 szeptemberében elkezdte közzétenni a napi adatokat az esetekről.

2022. december 26. 09:03
null

Kína 24 óra alatt rekordszámú repülőgépet küldött Tajvan légterébe. A tajvani nemzetvédelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy

Kína 71 repülőgépe hatolt be Tajvan légterébe,

ami a legtöbb azóta, hogy Tajpej 2020 szeptemberében elkezdte közzétenni a napi adatokat az esetekről. A minisztérium szerint Kína hét hadihajóját is észlelték Tajvan közelében.

A korábbi legnagyobb behatolás Tajvan légterébe augusztusban volt, akkor 24 óra alatt 66 kínai repülőgépet számoltak össze. A valaha volt legnagyobb számú berepülésre egy nappal azután került sor, hogy Kína hadgyakorlatot tartott Tajvan közelében válaszul arra, hogy Joe Biden amerikai elnök aláírta kétmilliárd dollár katonai kölcsön folyósítását Tajvannak.

Kína saját területe részeként tekint Tajvanra, annak ellenére, hogy a szigetnek 1949 óta, a kínai kommunisták polgárháborús győzelme óta önálló kormánya van. Peking és Tajpej között azután újult ki a feszültség, hogy Nancy Pelosi, a washingtoni képviselőház elnöke augusztusban heves kínai tiltakozás ellenére látogatást tett a szigeten.

(MTI)

Nyitókép: Ceng Shou Yi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2022. december 26. 12:19
Csak az történik, amire számítottam. Az USA kénytelen lesz elengedni az Ukránok kezét, mert Kína, India, Északkorrea, a Szírek, egyszerre, fognak több területen akciózgatni összehangoltan. Ezt nem fogja már bírni.
stug
2022. december 26. 11:45
Remélem, az USA trollkodásból ismét beveti Pelózit ;)
need-info
2022. december 26. 11:41
Ott is várhatóan hamarosan alakul valami káosz...
zara
2022. december 26. 11:38
'Tajvan légterébe' tajvan nem ország igy jogilag légtere sincs... de jól látszik h készitik a népet kina elleni háborura....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!