Svéd EU-elnökség: Katonailag támogatni kell Ukrajnát

2022. november 24. 22:32

A svédek prioritása: „Ukrajna, Ukrajna, Ukrajna”.

2022. november 24. 22:32
null

„Svéd EU-elnökség: Ukrajna, Ukrajna, Ukrajna” – ezzel a címmel közölt cikket az EuObserver, ami Lars Danielsson, Svédország EU-hoz akkreditált nagykövetének az elképzeléseit foglalta össze egy beszélgetés alapján.

Az EU elnöksége hat hónapos etapokból áll, Svédország 1995-ös EU-csatlakozása 2023 év elején fog harmadszorra sorra kerülni.

A European Policy Centre nevű intézetben felszólalván Danielsson arról is beszélt, hogy az EU-nak tovább kell pénzelnie Ukrajnát. Ez szerinte azt jelenti, hogy Ukrajnát támogatni kell katonailag, pénzügyileg, segítséget kell nyújtani az ukrán menekülteknek, és pénzelni kell Ukrajna újjáépítését, sőt az EU-s csatlakozási erőfeszítéseit is támogatni kell.

A svéd diplomata szerint „egyesített pozícióból” kell tekinteni Ukrajnára, és az ő feladatuk lesz hidat képezni a különféle álláspontok között.

Emellett a svéd elnökség feladata lesz kezelni az inflációt, a gazdasági recessziót és az elszabadult energiaárakat.

Sőt – tette hozzá Danielsson – valahogy kezelni kell az Egyesült Államokat is, amelynek Joe Biden-féle inflációcsökkentésre szánt törvénye (Inflation Reduction Act) az EU-s politikusok bögyében van, mivel azt protekcionizmusnak értékelik.

Összességében a cél „Európa versenyképességének a növelése”.

Kép: Wikipédia.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szrb67
2022. november 25. 18:32
Ajaj, svéd EU-elnökség? Fasza lesz nekünk, várhat még az a NATO tagság ratifikálás.
mokány
2022. november 25. 09:22
Pig Bráner . Big Bráner . Big Brother . Orwell . Orwell . Orwell .
Brandon the great Negro
2022. november 25. 08:51
Nem kell. Az EU feladata a tagállamok gazdasági érdekeinek összehangolása. Ukrajna nem tag, és nincs gazdasága.
counter-revolution
2022. november 25. 07:32
Nektek már több közötök van az eritreaiakhoz, mint a varégokhoz, szóval nem értem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!