Robert C. Castel Puzsérnak üzent: Próbáljunk meg felnőni az előttünk álló feladatokhoz

2022. november 06. 10:27

„Kell némi intellektuális alázat és szerénység ahhoz, hogy tanuljunk azoktól, akik már végigjárták az utat amin mi éppen csak elindultunk” – szögezte le a szakértő.

2022. november 06. 10:27
null

Ahogy arról beszámoltunk, Puzsér Róbert a Magyar Hangon jegyzett egy cikket, amelyben a szomszédunkban dúló háborúval kapcsolatban fejtette ki a véleményét. Erre az írásra reagált egy Facebook kommentben Robert C. Castel, biztonságpolitikai szakértő.

„Puzsér úr, a hidegháború alatt a legnagyobb koponyák gondolkodtak azon, hogy hogyan tudnánk túlélni az atomfegyverek árnyékában. Mi abban a különösen szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell a nulláról kezdenünk” – fogalmazott a szakértő.

Hozzátette:

Ha ők az ötvenes-hatvanas években nyeglén »lehívták volna az oroszok blöffjét«, ma valószínűleg nem lennénk itt. Csak azért mert nincs jó válaszunk erre a problémára, ne tegyünk úgy mintha nem is létezne.

„Próbáljunk meg felnőni az előttünk álló feladatokhoz” – zárta gondolatait Robert C. Castel.

Kapcsolódó

Puzsér: Amikor magyar közszereplők atomholokauszttal fenyegetnek, Putyin blöffjét kiáltják világgá. Bővebben...

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. október 26. 18:42
Izrael most pont erre készül. Nyeglén lehívni az arab világ és áttételesen akár az oroszok blöffjét is. Castellt sajnos teljesen hiteltelenítette a közel keleti konfliktus.
rajaram
2022. november 06. 15:35
kastely robert parkor egy izraeli nemzeti parkban
Akitlosz
2022. november 06. 15:02
Fészbukkháború, mint hír. Aki a fészbukkolók fészbukkolásaira kíváncsi ő a facebookra jár és nem a Mandinerre.
briganti
2022. november 06. 14:25
szar lehet Zsupérnak lenni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!