Puzsér: Amikor magyar közszereplők atomholokauszttal fenyegetnek, Putyin blöffjét kiáltják világgá

2022. november 06. 09:56

„Amíg egy Nógrádi Györgyöt meg egy Fricz Tamást látok ebben a szerepben, el sem csodálkozom – amikor egy Schiffer Andrást, akkor nagyon csalódott vagyok” – fogalmazott a publicista.

2022. november 06. 09:56
null

Puzsér Róbert a Magyar Hang hasábjain fejtette ki véleményét az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

A publicista úgy véli, hogy „A történelem utáni korban a hisztériakeltés túl jó üzlet: az elszabadult kattintások annyira felpörgetik a hírportálok forgalmát, annyira sebesen és akadálytalanul terjesztik a riadalmat, hogy a pánik időről időre az egész világgazdaságot megbénítja, ahogy a covidkarantén idején történt, amikor az is kiderült, hogy

Hozzátette: „A pillanat korának kétes vívmánya, a közösségi média egymás felé fordított tükrök világméretű rendszereként korbácsolja fel a kattintáspánikot, míg a fogyasztói komfortjába felejtkezett nyugati ember oly hisztérikus lelkiállapotba nem jut, hogy a saját árnyékától megijed. Amennyire alaptalan az ukrajnai háborúhoz tartozó széles körű rettegés az atomholokauszttól, annyira jól kamatozik ez Vlagyimir Putyinnak, aki lépten-nyomon előadott nukleáris fenyegetőzésével próbálja kiblöffölni egy győztes háború mögül a nyugati emberiséget, akik messze nem csak az amerikaiak”.

a Kreml annál rámenősebben igyekszik az atomcsapás fenyegetésével eltántorítani ellenségének szövetségeseit – pontosabban az azokhoz tartozó társadalmakat. Az erőviszonyok realitása az ukrajnai háború hadszínterein mutatkozik meg” – szögezte le a megmondóember.

Puzsér szerint „a nukleáris csapással való fenyegetés funkciója, hogy kibillentse súlypontjából a világrendet”. Kifejtette: „Amikor magyar közszereplők atomholokauszttal fenyegetik ezt a csapásoktól súlyosan és sűrűn sújtott népet, Putyin blöffjét kiáltják világgá, hogy hisztériát korbácsoljanak. Amíg egy Bogár Lászlót, egy Nógrádi Györgyöt meg egy Fricz Tamást látok ebben a szerepben, el sem csodálkozom – amikor egy Schiffer Andrást látok ebben a szerepben, nagyon csalódott vagyok”.

Kapcsolódó 

Robert C. Castel Puzsérnak üzent: Próbáljunk meg felnőni az előttünk álló feladatokhoz. Bővebben...

Nyitókép:Koszticsák Szilárd / MTI

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asus66
2022. november 06. 20:55
...azéé a Puzsér sokszor vót röhögcséses- okosságos, de ez a konfliktus, ( jó ,ha nem cseszik szét az egész bolygót) neki valszeg túl sűrű. Azért ez nem egy celeb-vita szint.
Brandon the great Negro
2022. november 06. 15:00
Eddig a britek, az észak-koreaiak, és az usa vezetés fenyegetett atomfegyverrel Robi!
indák
2022. november 06. 14:20
A hivatásos forradalmároknak kellene a leginkább tudniuk, hogy nagy felfordulások idején azokra lehet leginkább számítani, akiknek semmi veszítenivalójuk nincs! Putyin elmúlt hetven! Nem kívánom meggyalázni Szókrátész emlékét, de ilyenkor már a kevésbbé bátraknak is belefér a bürökpohár. Szóval a blöffel óvatosan bánnék, mert aki a nagy pókerjátszmában esetleg majd átveszi a Putyin helyét az így is, úgy is tiszta lappal kezd. Az viszont felbecsülhetetlen értékű információ számára, hogy az asztal körül ülők mennyire hajlanak a hazardírozásra, s ha kell, mit is lépnek valójában. Puzsér, aki nagyszájú, de gyermeteg, úgy véli, hogy ezt a szörnyűséget nem lépi meg senki, mert kontraproduktív lenne (kvázi öngyilkosság). Részben valóban az, de amit szem elől tévesztünk, Oroszország egy kontinensnyi birodalom...az utóbbi időben (pár száz éve) az ellene indulók mind-mind belesüllyedtek a végeérhetetlen sárba és eltűntek benne. Emlékezzünk Kutuzov tábornokra, aki folyamatosan visszavonult Napóleon elől. Tényleg azt hiszi bárki is, hogy a mai Oroszországot gyarmatosítani tudja? Na, ugye?
Namond
2022. november 06. 13:55
Puzsér Robbi, Amikor az US hadsereg és tengerészet képviselői és a NATO főtitkár célozgat vagy egyenesen atomháborúvá eszkalálódásáról, Oroszország északi határa mellé telepítendő atomfegyverekről beszélnek az hogyan is értendő? Blöffként vagy válaszra váró provokációként? Az Európában tartott 200 amerikai atombomba (az európaiakon felül) nem az atomholokauszt blöffjét támasztják alá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!