Kadirov: Szurovikin tábornok egy nehéz, de helyes döntést hozott

2022. november 09. 19:32

A csecsen hadúr elismerte, hogy Herszonban nehéz helyzetben voltak az oroszok csapatok.

2022. november 09. 19:32
null

„Szurovikin tábornok egy nehéz, de helyes döntést hozott” – ezt írta a Telegram-oldalán Ramzan Kadirov. Ramzan Kadirov az oroszok herszoni visszavonulásával kapcsolatban fejtette ki véleményét. 

Csecsenenföld vezetője úgy fogalmazott, hogy Szurovikin több ezer katona életét mentette meg a döntéssel, akiket máskülönben bekerítettek volna. Hozzátette:

Herszonban nehéz helyzetben voltak az oroszok csapatok,

és „az egy másik kérdés”, hogy miért nem hozták meg előbb ezt a döntést.

 

Ezzel magyarázza Putyin rettegett tábornoka a visszavonulást

„Elsősorban az orosz katonák életének védelme a fontos, ezért adja fel Oroszország Herszon várost és vonul vissza a Dnyeper keleti partjára" - mondta el Szergej Szurovikin tábornok a TASzSz hírügynökségnek a Portfolió szerint. Az „Armageddon tábornok" becenévvel illetett Szurovikin szerint a döntés egyedül az orosz katonákat hivatott védeni, azonban azt is elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők szerinte „7-8-szoros veszteségeket szenvednek.

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2022. november 10. 09:10
Mi az hogy hadúr?
simonvitéz
2022. november 09. 22:53
Herszont el lehet árasztani vízzel, egy közeli gát felrobbantásával? Ezért is vonulhattak ki az oroszok, meg evakuálták előtte a lakosságot?
stug
2022. november 09. 21:39
Nem akarok ünneprontó lenni, de a több ezer orosz katona jelenleg is ott van, mert nincs egérút. A farkasok pedig közelednek.
foldizs
2022. november 09. 21:36
Pedig eddig azt mondta, hogy ő és a fiai mindig ott lesznek, ahol a legnehezebb a helyzet az oroszoknak. Valahogy most mégsem ment oda megmutatni az ukránoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!