Még negyedmillió szavazatot nem számoltak meg Kaliforniában

2022. november 24. 19:58

December közepéig nem is lesz hivatalos eredménye a november 8-i félidős választásnak Amerika legnagyobb államában.

2022. november 24. 19:58
null

Míg Arizonában a média és a véleményvezérek már elemzik félidős választásokat, Kaliforniában még mindig több mint 250 000 szavazatot nem számoltak meg – írja a Daily Wire.

Pedig már több mint két hete annak, hogy választásokat tartottak az országban, de Amerika legnagyobb államában még mindig számolják a voksokat.. A megszámlálatlan szavazólapok túlnyomó többsége levélszavazat, Sacramento megyében például 84 ezer levélben leadott szavazólapot nem számoltak meg.

„Közeleg a hálaadás napja, és Kaliforniában az ünnepek után még mindig legalább 250 ezer megszámlálatlan szavazólap marad” – írta Rob Pyers, a független California Target Book kutatási igazgatója a Twitteren.

A CNN arról számolt be, hogy az állam december 8-ig folytatja a szavazatok feldolgozását. Ez azt jelenti, hogy a választási eredményeket csak december 16-án hitelesítik.

"Egyszerűen hatalmas a választók száma, és néhány megyében – Los Angeles megyében, Orange megyében, sőt Kern megyében is,  – rengeteg ember él, és rengeteg szavazatot kell megszámolni" – nyilatkozta Christian Grose, a USC Schwarzenegger Institute for State and Global Policy tudományos igazgatója a CNN-nek.

Bár a 250 000 nagy számnak tűnik, úgy tűnik, Kalifornia azért „rajta van az ügyön”. November 16-án az államban még mindig 2,8 millió megszámlálatlan szavazólap volt, így az elmúlt nyolc napban több mint 2,5 milliót dolgoztak fel, zárul a cikk.

Nyitókép: MTI/EPA/Mike Nelson

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2022. november 25. 09:35
"Los Angeles megyében, Orange megyében, sőt Kern megyében is, – rengeteg ember él, és rengeteg szavazatot kell megszámolni..." Az még hagyján, de a halottak szavazatait nem elég megszámolni, előbb be is kell tenni...
öszödibeszéd
2022. november 25. 07:33
nincs még egy ilyen szerencsétlen ország, amelynek ekkora nagy kihívás lenne a választás lebonyolítása és mi lenne, ha 6-8-10 induló párt lenne, megfigyelőkkel, ellenőrökkel, sajtósokkal, szimpatizánsokkal, és nem csak ez a kettő???
fatman
2022. november 25. 03:33
Kurvára szánalmas
Csányi Gyuri
2022. november 24. 22:44
A választási rendszer rossz, vagy csak egyszerűen nem tudnak számolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!