Őszintén köszöni Kárpátalja kormányzója Novák Katalin ukrajnai látogatását

2022. november 28. 11:13

Viktor Mikita további támogatásban és együttműködésben reménykedik a magyar féllel.

2022. november 28. 11:13
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hivatalos ukrajnai látogatása során Novák Katalin köztársasági elnök látogatást tett Kárpátalján is. A magyar államfő Viktor Mikitával, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetőjével is tárgyalt – olvasható a Karpat.in.ua oldalon.

„Mindannyian olyan személyként és magas rangú tisztségviselőként ismerjük az Elnökasszonyt, aki átfogóan támogatja Ukrajnát és elítéli az Oroszországi Föderáció terroralakulatának hazánk elleni fegyveres agresszióját” – írta Mikita hivatalos közösségi oldalán.

A felek Kárpátalján, Kijev és más megyékben zajló közös humanitárius projektekről, valamint új kezdeményezésekről tárgyaltak, melyeket a közeljövőben valósítanak meg. 

„Reménykedünk a további támogatásban és együttműködésben”

Kárpátalja kormányzója a térség biztonsági helyzetéről, a helyi magyarokkal való együttműködésről és a közösség hadseregben szolgáló képviselőinek hősiességéről tájékoztatta Novák Katalint. A találkozón részt vett Julia Hrisina, a Legfelső Tanács oktatási, tudományos és innovációs bizottságának tagja is – derült ki a bejegyzésből.

– hangsúlyozta.

Mikita arról is beszélt, hogy „megértjük, hogy a körülményeket nézve milyen nehéz volt ideutaznia. Őszintén köszönöm ezt a látogatást. Reménykedünk a további támogatásban és együttműködésben” – zárta gondolatait a kormányzó.

Viktor Mikita vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

***

Így védte a TEK Novák Katalint Ukrajnában (FOTÓK)

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a köztársasági elnök fotósorozatot osztott meg ukrajnai látogatásáról: többek között abba is bepillantást enged, hogyan védte őt a Terrorelhárítási Központ (TEK). Emlékeztettek: Novák Katalin szombaton vonattal érkezett Kijevbe Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására, hogy részt vegyen a Gabonát Ukrajnából (Grain from Ukraine) humanitárius programban.

Nyitókép: Viktor Mikita Facebook-oldala

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. november 28. 15:56
Eddig ez az egyetlen ukrán tisztségviselő, aki épelméjű. Nehogy a Podolják megölesse.
Jimmykutya
2022. november 28. 15:44
A kormányzó LEHETŐSÉGEIHEZ mérten igyekszik normális lenni. Jobb lenne, ha egy "zselés" ülne a helyébe? Itthon sem volt mindenki rákosista, vagy kádárista és a itt is a legtöbb ember igyekezett diplomatikusan nyilatkozni, cselekedni. Itt is voltak nagyhatalom által támogatott és ellenőrzött korlátok, falak amivel sokáig nem lehet mit kezdeni. Zselé mögött is van pár nagyhatalom. Semmi sem egyszerű. A kormányzónak sem, a kormányzottaknak sem. Dumálni könnyű.
Brandon the great Negro
2022. november 28. 15:15
Megértem a komplexusaikat. Egy övcsat a címerük.
jánosbácsi
2022. november 28. 14:04
Orbán Viktor Szijjártó Péter vaddisznó párosnak lenne mit tanulnia Novák katalintól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!