Sarkára állt a német kancellár: Scholzék kifarolnak Bidenék mögül is

2022. november 08. 15:18

Még a félidős választást sem várták meg a németek, új kereskedelmi tárgyalásokat akarnak.

2022. november 08. 15:18
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az EU már hoppon maradt, amikor a német parlament elfogadta Scholz önmegmentő, 200 milliárd eurós csomagját.

„Deutschland zuerst”? (Németország az első?)

miután a Scholz-kormány kivásárolná magát a válságból, Brüsszel gáz ársapkás ötletéről pedig nagyjából hallani sem akart. Erről itt írtunk bővebben.

A német kancellár nemrég Kínába is ellátogatott, ahol nemcsak leszögezte, hogy szerinte „Kína nagy jelentőségű ország”, de

Scholz még arra is megkérte a kínai elnököt, hogy gyakoroljon nyomást Putyinra.

Erről itt olvashat többet.

Az amerikaiakkal sem bánnak kesztyűs kézzel

A Politico keddi cikke szerint azonban Scholz nemcsak Kelettel, de Nyugattal is rendbe szedné a németek kapcsolatát. Mint a lap rámutat: 

a német kormány azt szeretné, ha az EU a keddi félidős választások után gyorsan megkezdené a megújított kereskedelmi tárgyalásokat az Egyesült Államokkal

– közölte Christiane Hoffmann, helyettes kormányszóvivő hétfőn.

A Politico felidézi azt is: berlini tisztviselők már korábban reményüket fejezték ki, hogy a kereskedelmi tárgyalások segíthetnek feloldani az amerikai inflációcsökkentő törvény miatt növekvő feszültséget, amely Berlin és Párizs, valamint más uniós fővárosok szerint torzítja az Egyesült Államok és Európa közötti versenyt.

A Politico eredeti, angol nyelvű cikkét a tárgyalások kapcsán itt olvashatja.

Nyitókép: Brendan Smialowski/AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. november 09. 18:36
Nem hiába volt az Orbánnal való találkozásuk visszhangja amolyan mirr-murr. Orbán vázolt neki lehetőségeket.
obsitos0
2022. november 09. 12:56
A sarkára állt? Hiszen azon pörög !
Dezsőke
2022. november 09. 09:54
legtöbb szavazó nem akarja, hogy Biden újrázzon 2024-ben a világ legjobb híre! ehhez hasonló jó ír, csak Ursula von der Leyen azonnali lemondása lenne. akkor kitisztulnának a fejek és a lelkek. béke lenne és közlebb jutnánk a valódi demokráciához, a békéhez.
pipa89
2022. november 09. 09:10
Ellentétben a sok pozitív hozzászólóval, az én véleményem kicsit más... Sajnos a kosárban az is benne van, hogy az egész művelet arról szól, hogy a pénzhatalmi-hadiipari komplex kifarol Biden mögül és eleve az volt a cél, hogy atomizálják Európát... Egyébként ebben a variációban ugyanott vagyunk, mint az első világháború kirobbanása előtt: a németek befordítják az oroszok ellen a jenkik. Számomra ez a német "fordulat" egyeltalán nem megnyugtató...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik