NATO-tisztségviselő: A szövetség figyeli a lengyelországi helyzetet

2022. november 15. 22:16

Áttekintik azokat a jelentéseket, amelyek a lengyelországi robbanásról szólnak.

2022. november 15. 22:16
null

A NATO áttekinti azokat a jelentéseket, amelyek a lengyelországi robbanásról szólnak, és az ügyben intenzíven együttműködik Varsóval mint szövetségessel – közölte kedden este egy NATO-tisztségviselő arra reagálva, hogy lengyel médiajelentések és hivatalos nyilatkozatok szerint orosz rakéták csapódtak be lengyel területen és emberéletet követelt.

Jens Stoltenberg Twitter-üzenetében számolt be Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott telefonbeszélgetéséről, amelyben részvétét nyilvánította az elhunytak családtagjainak.

A NATO-főtitkár hangsúlyozta:

A NATO-diplomaták szerdán konzultációt folytatnak az ügyben

NATO-diplomaták kedd éjszakai tájékoztatása szerint a katonai szövetség nagykövetei szerdán konzultációra gyűlnek össze azon lengyel bejelentéssel kapcsolatban, mely szerint Varsó megfontolja, „fennállnak-e a feltételei annak, hogy kezdeményezzék a NATO alapszerződése 4., a szövetségesek közötti konzultációkról szóló cikk szerinti eljárást”. Az eljárás az egyik tagállamot érő fenyegetés esetén indítható el. 

A név nélkül nyilatkozó diplomaták közölték: a katonai szövetség „óvatosan” fog reagálni,

továbbá időre van szüksége annak ellenőrzésére, hogy pontosan hogyan történt az incidens.

Kedden a Radio Zet lengyel rádióállomás nem hivatalos forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy két rakéta csapódott be egy gabonasilóba az Ukrajnával határos Lublini vajdaságban lévő Przewodów falu közelében, ketten meghaltak.

Mint ismert, két ember meghalt egy robbanásban Przewodów faluban, Lengyelország keleti részén, az ukrán határhoz közel – közölték helyi tűzoltók.

Nyitókép: ARIS OIKONOMOU / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2022. november 16. 17:10
" NATO-tisztségviselő: A szövetség figyeli a lengyelországi helyzetet " És ezzel már ki is merült a NATO " tevékenysége " . De lehet, hogy lebombázzák az Ukikat, ha nem elég lelkesen halnak meg értük,és fingós Brandonért, mint ahogyan a Szerbekkel is tették.
csulak
2022. november 16. 16:59
akkor az tis latja ,hogy ukrajna tamadott, vagy ezt mar nem figyeli a szovetsegg ?
Jajdejónekünk
2022. november 16. 08:08
Hirtelen a nyitóképre nézve azt hittem, a logó alá ez van írva: #BEWARENATO
Nyugatellenes
2022. november 16. 07:57
Remélem lengyelországra is kiterjed a háború. Mégis mit képzelnek, büntetlenül ontják a fegyvereket az ukránoknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik