Letérdeltek az angolok a vb-nyitányon, füttyszó fogadta őket Katarban

2022. november 21. 13:22

Viszont szivárványos karszalag nem lesz Harry Kane kezén.

2022. november 21. 13:22
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy pár órával az Anglia-Irán csoportmeccs előtt kiderült: Anglia, Wales és öt másik európai nemzet megerősítette, hogy nem fogják viselni a szivárványos (OneLove) karszalagot a katari világbajnokságon. A hét labdarúgó-szövetség közös közleményt is adott ki, amelyből kiderült, hogy készek lettek volna kifizetni a pénzbüntetést, viszont a FIFA világossá tette, hogy egyéb retorziókra számíthatnak a szivárványos karszalagot viselő csapatkapitányok.

Emlékezetes, június elején az angol válogatott a Puskás Aránéba látogatott, ahol a vendég játékosok letérdeltek a mérkőzés elején, amit a nézőtéren szurkoló gyerekek füttyszóval jutalmaztak.

 

Augusztus elején arról is írtunk, hogy kezdik feladni a térdelést az angol focicsapatok. A csapatok a következő szezonban csak a kiválasztott mérkőzéseken fogják végrehajtani a gesztust. A rasszizmus-ellenességet szimbolizáló mozdulatot csak a televíziós mérkőzésekre tartanák fenn, így biztosítva, hogy világszerte milliók láthassák azt.

Ennek ellenére letérdelt az angol nemzeti tizenegy az Irán elleni csoportmérkőzés előtt, amit füttyszóval jutalmazott a publikum.

 

„Agymosottak", „rasszisták", „bátrabbak, mint a balos picsák" - így fogadták a brit kommentelők a szombati pfújolást

Szombat este Angliában is felháborodást keltett, hogy a magyar-angol labdarúgó mérkőzésen a magyar szurkolók kifütyülték a szélsőbaloldali Black Lives Matter-mozgalom előtt tisztelegve letérdelő angol játékosokat. Bár II.

 

Fotó: Adrian DENNIS / AFP

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. november 22. 09:11
"Viszont szivárványos karszalag nem lesz Harry Kane kezén." Csak nem fosik valamitől...?
syphax
2022. november 22. 07:10
Utálok MINDEN ROMLOTTSÁGOT. Legfőképpen a buzulást, de persze a koszos-bűnöző-szar NIGGEREK ELVTELEN ÉS INDOKOLATLAN SZTÁROLÁSÁT IS SZINTÚGY. EBBŐL AZ EGY SZEMPONTBÓL ÖRÜLÖK, HOGY EGY SZIGORŰ ISZLÁM ORSZÁG RENDEZI AZ IDEI FUTBALL VB-T. Noha nyilvánvalóan az iszlám nem a szívem csücske--és NAGYON NEM AZ!
Almassy
2022. november 22. 04:25
Not the gender makes the world go round. Sokat fogunk tanulni ebből a vb-ből.
Kanmacska
2022. november 21. 20:19
Ha már a buzikat nem dicsőíthetik, karszalag viselésével, akkor legalább a drogos, nigger bűnözőkről megemlékeztek. Hadd lássa a világ, milyen kultúrnép az angol. A foci manapság ilyesmiről szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!