Itt a német válasz a lengyelországi rakétaincidensre: Patriot légvédelmi rendszereket küldenek az országnak

2022. november 21. 11:23

Berlin a rakétarendszer mellett azt is felajánlotta Lengyelországnak, hogy saját Eurofighter vadászgépeivel segít a lengyel légtér ellenőrzésében.

2022. november 21. 11:23
null

Németország felajánlotta, hogy Patriot légvédelmi rendszereket ajándékoz Lengyelországnak a rakétaincidens után – írja a Bloomberg Christine Lambrecht német védelmi miniszterre hivatkozva. Ezeket az eszközöket az Egyesült Államokban fejlesztették ki, több NATO tagállam is rendelkezik ilyenkkel.

Berlin a rakétarendszer mellett azt is felajánlotta Lengyelországnak, hogy saját Eurofighter vadászgépeivel segít a lengyel légtér ellenőrzésében.

 

 

Fotó: BERND VON JUTRCZENKA / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2022. november 21. 21:28
9 hónapja megy a balhé, de a 100 éves rakéták úgy surrantak be a nagy NATO védvonalán fekvő hatalmas lengyel haderő pajzsán, mint egy kellemes fingáskor a sógor ... kell egy kis német fegyó, már ami maradt nekik, ami a legjobb cucc ... most akkor a németek foshatnak, mikor jön egy zeppelin, azt talán kiszúrják majd ...
voltospultos
2022. november 21. 14:45
1991 február, Sivatagi Vihar ...Ezt a hibát az izraeliek már korábban érzékelték: a tesztek során úgy találták, hogy a Patriot rakéta nyolc órányi folyamatos üzem után már csak 80%-os találati aránnyal dolgozott (a közvetlenül indítás utáni szinthez képest). Ezt jelezték is a U.S. Armynak még 1991. február elején, hozzátéve, hogy a Patriotokat maximum 8 óránként újra kell indítani. Ennek ellenére a Dhahrant védő eszközökben a Scud érkezésekor már kb. 100 órája futott a szoftver. A felhalmozott időmérési pontatlanság ekkorra már 340ms volt, ami miatt a követő radar úgy 680 méterrel odébb várta a rakétát, mint ahol az megjelent – ezért nem volt képes befogni azt.
MZperXXL
2022. november 21. 14:34
A 2. vh-ban a lengyelek harcoltak a németek ellen; most meg a németek elérik, hogy a lengyelek örömmel fogadják a seregeiket. Ügyes a német diplomácia. A lengyel meg... valahol az ugráló zöld kisállat popsija alatt.
Vitéz János
2022. november 21. 14:13
A Patriot véd az eltévedt ukrán légvédelmi rakéták ellen - vagy nem. Sajnos hülyeség ellen sem véd. A DS hatalmi cékokat ellenben remekül szolgálja. Vigyázzanak a lengyelek, mert hamar az ukránok sorsára juthatnak. Kire is számíthatnak majd akkor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!