Vizsgálja az ENSZ az orosz hadifoglyok kivégzéséről készült videót; Zelenszkij terroristaállamnak nyilváníttatná Oroszországot

2022. november 22. 06:24

Még Ramzan Kadirov szerint is sérti „az összes nemzetközi egyezményt” a felvétel.

2022. november 22. 06:24
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, lecserélné Ukrajnára Magyarországot Verhofstadt, erre az ukránok bemondták, hogy szerintük jogosan végezték ki az orosz hadifoglyokat. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Kadirov üzent az orosz hadifoglyokat kivégző ukránoknak

Megírtuk azt is, a hírre reagált Telegram-oldalán a csecsen hadúr, Ramzan Kadirov is. Az interneten keringő videót „a kegyetlenség egy kirívó példájának” nevezte, valamint közölte, szerinte „jól látható rajta, ahogy ukrán nacionalisták Makijivka faluban hidegvérrel lelőtték az orosz hadifoglyokat, akik korábban önként letették a fegyvert”.

– húzta alá Kadirov, valamint megfenyegette az elkövetőket. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Az említett videót alább tekinthetik meg:

The New York Times: Hitelesek a videók, melyeken fegyvertelen orosz katonákat lőnek le az ukránok

Kadirov, csecsen hadvezér fenyegetése kapcsán külön érdekesség, hogy

A lap által hitelesített felvételek „ritka betekintést nyújtanak a háború egy hátborzongató pillanatába, de arra nem adnak választ, hogyan és miért ölték meg az orosz katonákat” – írja a portál. Hozzátéve, hogy

az ENSZ emberi jogi hivatala is közölte, hogy vizsgálja a videókat.

Erről itt írtunk bővebben.

Zelenszkij: a NATO-tagországok parlamentjei nyilvánítsák terrorista állammá Oroszországot

Eközben „a NATO-tagországok parlamentjei nyilvánítsák terrorista állammá Oroszországot az ukrán energiainfrastruktúra ellen elkövetett támadások miatt” – jelentette ki az ukrán elnök az észak-atlanti szövetség 68. parlamenti közgyűlésének hétfői záróülésén Madridban.

– fogalmazott Volodimir Zelenszkij videokapcsolaton keresztül elmondott beszédében, amelyben hangsúlyozta: Oroszország milliók életét sodorja közvetlen veszélybe azzal, hogy télen tönkreteszi az áramellátást, a vízellátást és a fűtést.

Az elnök az agresszor elleni szankciók további fokozását követelte, és szorgalmazta egy újabb korlátozó intézkedéscsomag elfogadását is az Európai Unió részéről. Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott az országának eddig nyújtott támogatásért, de további segítséget, „kellő mennyiségű és minőségű” légvédelmi és rakétaelhárító rendszerek biztosítását kérte a közgyűléstől.

(MTI/Mandiner)

Nyitóképünk csupán illusztráció! Szerkesztés: Mandiner

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2022. november 22. 13:42
Z Ennyi??? Miért nem válaszolsz a kérdésre??? Nincs bátorságod hozzá??? Mindenki tudja, hogy fizetve vagytok!!! Csak nem Szégyelled??? Tudod, aki "A"-t mond, az mondjon "B"-t is!!!
FOB
2022. november 22. 12:25
Ez így igen erős csúsztatás, ugyanis a videón nem látható, hogy hadifoglyokat végeznének ki. Az egyetlen 100%-ig bizonyos háborús bűncselekmény az a tüzet nyitó oroszhoz kapcsolódik, úgy hívják színlelt megadás.
dezilluzionista
2022. november 22. 11:33
Nyomorpornós.
Dezsőke
2022. november 22. 09:18
ez a Zelenszkij olyan vicces
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!