Lecserélné Ukrajnára Magyarországot Verhofstadt, erre az ukránok bemondták, hogy szerintük jogosan végezték ki az orosz hadifoglyokat

2022. november 21. 06:19

A liberális EP-képviselő nemrég szögezte le, hogy „talán jobban járna” az EU Ukrajnával.

2022. november 21. 06:19
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Guy Verhofstadt néhány napja közölte, szerinte „talán jobban járunk, ha Orbán Viktor és Magyarország elhagyja az Európai Uniót, Zelenszkij és Ukrajna pedig csatlakozik hozzá.

„Orbán ki, Zelenszkij be”

– fogalmazott a liberális EP-képviselő a Twitteren arra is reagálva, hogy kiszivárgott: érkezni fognak a zárolt EU-s összegek Magyarországra. Mutatjuk az említett bejegyzést:

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

Így „járhatna jobban” Ukrajnával az EU Verhofstadt szerint

Korábbi, hazánkat érintő megjegyzéseit követően a liberális EP-képviselő véleménye nem tekinthető meglepőnek, azonban az Ukrajnával kapcsolatos háborús és korrupciós hírek miatt talán annál inkább.

Emlékezetes, már október második felében nagy port kavart az OHCHR, az ENSZ emberi jogi felügyelőszervezetének jelentése az ukrajnai helyzetről. Fontos kiemelni, hogy a jelentés fókuszában az oroszok által elkövetett atrocitások állnak, a dokumentum pedig meglehetősen kegyetlen bűncselekményeket listáz, elsősorban a civilekkel szemben elkövetett atrocitások tekintetében, de a jelentésben felsorolják az ukránok által elkövetett háborús bűncselekményeket is, és

az ENSZ jelentésében felróják az ukrán hatóságoknak is, hogy civilek között, például iskolában berendezkedve harcoltak az oroszokkal.

Erről ide kattintva olvashat bővebben. 

Ráadásul az ukránok bele is állnak a meghökkentő kijelentésekbe

Vasárnap ráadásul egy meghökkentő kijelentés is napvilágot látott az Ukránoktól. Dmitro Lubinec, ukrán emberi jogi biztos vasárnap a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, 

szerintük jogosan végezték ki az orosz hadifoglyokat Makijivkában.

Lubinec szerint nem ők, hanem az oroszok követtek el háborús bűncselekményt. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A kérdés csupán az, hogy Guy Verhofstadt, liberális EP-képviselő miért látná szívesebben az éppen háborúban álló Ukrajnát az EU-ban hazánk helyett.

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / Hans Lucas / AFP

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tailor
2022. november 22. 09:22
ezért fizetik .... veszélyes 1 bohóc ....
Deansdale
2022. november 22. 08:24
Bárcsak kitenne minket az EU és helyettünk bevennék Ukrajnát, adná az ég, könyörgöm...
kaltran
2022. november 22. 07:56
Nem volt ez az ürge véletlenül évfolyamtársa Cohn-Benditnek? Tőle tanulhatta, lassan túltesz rajta. 68-as őrültek.
Innogreen23
2022. november 22. 07:06
Mi lenne, ha ezt a Guy fiút cserélnénk le valami másra? Mondjuk egy majomra? A majom legalább aranyos amúgy meg pont annyit tud, mint Guy. Na jó, azért jobban járnánk, mert a majom jobban néz ki mint ez a betegagyú fajhüjjjjje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!