Demkó: Amerikai részről érezhető, hogy a konfliktus lezárását sürgetnék

2022. november 19. 07:56

„Az USA nem tud engedni a Kínával való versengéséből, az iráni atomprogramból, úgy tűnik, hogy inkább Ukrajnában engedne” – fogalmazott az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.

2022. november 19. 07:56
null

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője volt a Hit Rádió Top7 című műsorának a vendége.

„Nem teljes még a kép a Lengyelországba becsapódott rakétával kapcsolatban.

Azt tudjuk, hogy ukrán rakéta volt. Nagyon valószínű, hogy baleset történt”

– mondta a szakértő.

 

 

Demkó kiemelte, amerikai részről érezhető, hogy a konfliktus lezárását sürgetnék.

Ukrajna csak egy bábu a táblán

az amerikai geopolitikai gondolkodásban” – szögezte le a szakértő. „Az USA nem tud engedni a Kínával való versengéséből, az iráni atomprogramból, úgy tűnik, hogy inkább Ukrajnában engedne” – tette hozzá az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. Gazdasági problémákkal küszködő USA és Kína, plusz egy magát háborúba sodró Oroszország háromszögét láthatjuk. Ebben a helyzetben egyiküknek sem érdeke az eszkaláció – vélekedik.

Az amerikai forrásokról a szakértő megjegyezte: még az is lehet, hogy kifogynak a forrásokból. „A magyar médiában is kevesebb teret kap, de nagyon komoly veszteségeket mértek az ukránokra az oroszok” – mondta Demkó. Hozzátette: most először tűnik úgy, hogy a nyugati haditechnikát is eltalálják az orosz drónok. „Precíziós téren az oroszok kezdenek felnőni a nyugati technológiához.

Ilyen téren van egy fordulat a háborúban

– szögezte le Demkó.

Fotó: MTI/AP/Andrew Kravchenko

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2022. november 20. 09:11
Az EU-nak, meg kellene egyeznie az Oroszokkal. Nincs más választás. Az Oroszok nem adják fel, nem fogják őket legyőzni. Megegyeznének és nem filózófálnának, akkor vége lenne a háborúnak. Ukrajna megsemmisül ha ez így megy tovább. Leülni tárgyalni az orosz kézen lévő területek semleges zónává alakítani a maradék ukrán területekkel együtt. Majd lehet tovább tárgyalni a jövőről. Ennyi. Az évszázadok során sokszor vált ellenségből szövetségessé sok állam. Ilyen az EU is. Sajnos a mai EU vezetés teljes mértékben elfelejtette a létrehozó elődök eszmeiségét és egy nagypofájú, agresszív törpévé vált, amely kivont karddal rohangál a szőnyeg alatt, miközben fenn Kína, az Usa, Oroszország, India masírozik.
hernadvolgyi
2022. november 20. 07:16
A Nyugat globalista céljai megvalósulni látszanak, amint Oroszországot sikerül végleg kiszorítaniuk az európai, elsősorban az energia kereskedelemből. Ezért szorgalmazzák lassan a konfliktus lezárását. Tragédia, hogy Brüsszel a konfliktus során kizárólag Amerika érdekeit képviselte és képviseli ma is, nem törődve az európai emberek érdekeivel, elszegényedésünkkel, életszínvonalunk jelentős csökkenésével. Ha próbáljuk a saját érdekeinket képviselni, akkor még azt is elveszik tőlünk amiért keményen megdolgoztunk. Viktor látja ezt, de most nem a szovjet függőségünk, hanem az EU és NATO tagságunk miatt nem tud áttörést elérni a kizárólagos magyar érdekeink érvényesítésében.
MaBaker
2022. november 20. 00:44
Döglött lovat húznak az amcsik. Az Oroszoknak végül eljött az a pillanat amikortól nem halogathatták tovább hogy lekapcsolják az ukrán villanyt. Innentől az ország működésképtelen. Egy egybefüggő válságzóna. A tél beállta előtt 1 héttel...
AKissLaci
2022. november 19. 20:08
Aha. Kezdem kapisgálni. Az "Ön" valószínűleg én lehetek! Viszont nekem így egy kicsit túl egyszerű ez a "magyar". Én "mi"? Ha hintenél egy igét is, úgy talán már lenne mibe kapaszkodnom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!