Demkó: Amerikai részről érezhető, hogy a konfliktus lezárását sürgetnék

2022. november 19. 07:56

„Az USA nem tud engedni a Kínával való versengéséből, az iráni atomprogramból, úgy tűnik, hogy inkább Ukrajnában engedne” – fogalmazott az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője.

2022. november 19. 07:56
null

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője volt a Hit Rádió Top7 című műsorának a vendége.

„Nem teljes még a kép a Lengyelországba becsapódott rakétával kapcsolatban.

Azt tudjuk, hogy ukrán rakéta volt. Nagyon valószínű, hogy baleset történt”

– mondta a szakértő.

 

 

Demkó kiemelte, amerikai részről érezhető, hogy a konfliktus lezárását sürgetnék.

Ukrajna csak egy bábu a táblán

az amerikai geopolitikai gondolkodásban” – szögezte le a szakértő. „Az USA nem tud engedni a Kínával való versengéséből, az iráni atomprogramból, úgy tűnik, hogy inkább Ukrajnában engedne” – tette hozzá az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője. Gazdasági problémákkal küszködő USA és Kína, plusz egy magát háborúba sodró Oroszország háromszögét láthatjuk. Ebben a helyzetben egyiküknek sem érdeke az eszkaláció – vélekedik.

Az amerikai forrásokról a szakértő megjegyezte: még az is lehet, hogy kifogynak a forrásokból. „A magyar médiában is kevesebb teret kap, de nagyon komoly veszteségeket mértek az ukránokra az oroszok” – mondta Demkó. Hozzátette: most először tűnik úgy, hogy a nyugati haditechnikát is eltalálják az orosz drónok. „Precíziós téren az oroszok kezdenek felnőni a nyugati technológiához.

Ilyen téren van egy fordulat a háborúban

– szögezte le Demkó.

Fotó: MTI/AP/Andrew Kravchenko

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik