Így ömlött a pénz a Bajnai-közeli cégekhez

2022. november 26. 09:12

A nemzetbiztonsági bizottság által nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport lehetett.

2022. november 26. 09:12
null

A nemzetbiztonsági bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport lehetett – írta meg az Origo szombaton.

Így ömlött a pénz a Bajnai-közeli cégekhez

A lap szerint ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű portálnak is.

Bár a Márki-Zay Péter-féle mozgalom 1,85 milliárd forintot kapott több részletben a tengerentúlról a Korányi Dávid vezette Action for Democracy-n keresztül, a pénz nagy része azonban nem maradt náluk – ez derül ki a nemzetbiztonsági bizottság honlapján a minap nyilvánosságra került anyagokból.

Több mint 1,4 milliárd forint ugyanis a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól tovább vándorolt a DatAdat-csoport számláira.

Az Action for Democracy közvetlenül is pénzelte a Bajnai Gordon exkormányfő nevével fémjelzett DatAdat-csoportot, méghozzá 148 millió forinttal. Mindemellett azonban egy harmadik pénzcsatorna is nyílt a Korányi Dávid által létrehozott pénzalap és Bajnai Gordonék cégcsoportja között, ez pedig az Oraculum 2020 Kft.-n át vezetett.

Utóbbi egy volt szocialista tanácsadó, Páva Zoltán vállalkozása.Az Oraculum működteti az Ezalényeg nevű portált, amely kampányszerű, fizetett hirdetésekben próbálta már 2019-ben és 2022-ben is befolyásolni a választókat. Az Origó szerint  az

Oraculum 1 milliárd forintot kapott Korányiéktól, de ebből 324 milliót tovább is utaltak a DatAdatnak. 

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2022. november 26. 15:33
Bele lehetne ebbe még húzni Soros Györgyöt is, aki szintén (határon túli) kettős magyar állampolgár. Igen, a felcsúti lókupec kormánya 10 éve a saját állampolgára ellen folytat állami lejárató kampányt. Beteges.
zorroro
2022. november 26. 15:28
1. mi ebben a történetben a törvénytelen? 2. mi ebben a történetben erkölcstelen? Itt kizárólag magyar, ill. határainkon túl élő, dolgozó magyar állampolgárokról van szó. Nem szabad nekik választaniuk, politizálniuk, szervezeteket, pártokat támogatniuk? A határon túli romániai meg vajdasági magyarok választási csalásait azt lehetne vizsgálni - de arra azt mondták a hatóságok, hogy "határon túl" nincs jogosítványuk. Szóval ez is a diszkrimináció súlyos esete, hogy a romániai meg a vajdasági magyarok úgy csalnak, ahogy akarnak, az amerikai meg a nyugati diaszpóra magyarjait meg "külföldi ügynökként" akarják kriminalizálni - természetesen putyin testvér mintájára.
formaegy
2022. november 26. 11:39
Megalapozta a jövőjét az ártatlan emberek ellopott pénzével, halálával a büdös gyilkos libásbajnai.
Kormánypárti1
2022. november 26. 11:36
"baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport lehetett." A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső... :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!