Összeült a nemzetbiztonsági bizottság Márki-Zay kampánypénzei miatt, meghallgatták a titkosszolgálat jelentését

2022. október 27. 16:16

Zárt ülésén adott tájékoztatást Papp Károly államtitkár a jobbikos Sas Zoltán vezette parlamenti bizottságnak.

2022. október 27. 16:16
null

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén ismét napirendre került az ellenzék kampányfinanszírozása, miután Márki-Zay egy augusztus végi hírhedt interjúban kikotyogta: több százmillió – azóta kiderült, hogy majdnem 2 milliárd – forint érkezett az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára Amerikából. Azóta egyébként a hvg-nek kijelentette: nem elszólás volt, ő büszkén vállalja, hogy a tengerentúlról kapott pénzt, amivel tételesen el is számolt.

Az állami szerveknek azonban már nem tetszett a lépés: a rendőrség nyomozást, a NAV vizsgálatot indított, és a HVG információi szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is adatokat gyűjt az ügyben.

Összeült a nemzetbiztonsági bizottság is, amelynek jobbikos elnöke kijelentette a Telexnek:  a Miniszterelnöki Kabinetiroda titkosszolgálatokat felügyelő államtitkára, Papp Károly tájékoztatta zárt ülésen a képviselőket a vizsgálatról. A Jobbik országgyűlési képviselője a lapnak elmondta, az államtitkár a bizottság következő ülésén is ismerteti, hol tartanak a titkosszolgálatok az ügyben. Sas Zoltán azt nem tudta megmondani, hogy hova fut ki a bizottság munkája. Az eddig kapott információk alapján ő úgy látja, a bizottság elnökeként neki nincs teendője, nem kell jogi lépést tennie.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. október 27. 18:23
Van titkosszolgálat jelentés? Hiszem ha látom! Az ugyanis nem lehet titkos, a nemzet minden tagját érintő, vélhetőleg szuverenitást sértő ügyben. Amelyet a történészeknek nem 20 év múlva, hanem most kell feldolgozniuk. Egyenes és tiszta beszéd nélkül, hogy számíthatna a FIDESZ és kormánya a szavazók támogatására?
masikhozzaszolo
2022. október 27. 17:55
Meghallgatjuk. Az aktát becsukjuk. Ha választás, kampány lesz elővesszük. Nyilván. A bíróság ilyennel nem foglalkozik. Úgy mint a hazaárulással sem.
LancelotDuLac
2022. október 27. 17:48
Mikor állítják már falhoz ezt a patkányt?
B I L
2022. október 27. 17:33
Cigánybáró 2,5 milliárdból garázdálkodik, kb annyi esze ám mint Karácsonynak, 0 , igazi libsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!