Márki-Zay az amerikai kampánypénzekről: Nem elszóltam magam, hanem büszkén vállalom

2022. október 27. 10:51

„A mi 42 ezer soros főkönyvünk kint van az interneten, abban benne van, hogy az összegyűjtött pénzekből származó nagy összegű utalások mind az AFD-től érkeztek” – erősítette meg a volt miniszterelnök-jelölt.

2022. október 27. 10:51
null

Eddig sem a bíróság, sem a rendőrség, sem az ügyészség, sem az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága nem keresett meg bennünket, sem engem, sem az MMM-et” – nyilatkozta a hvg-nek Márki-Zay Péter annak kapcsán, hogy titkosszolgálati vizsgálat alá vonták az amerikai kampánypénze k miatt az általa alapított szervezetet.

A mi 42 ezer soros főkönyvünk kint van az interneten, abban benne van, hogy az összegyűjtött pénzekből származó nagy összegű utalások mind az AFD-től ( a félreértések elkerülése végett: Action for Democracy rövidítése - a szerk.) érkeztek. A Fidesz-sajtó beazonosította, hogy nyolc utalással pontosan 1,86 milliárd forint volt a végösszeg” – erősítette meg a volt miniszterelnök-jelölt.

„A főkönyv mindegyik tétele mögött áfás számla és banki utalás van. Úgyhogy megkérdezhetik a bankokat is. A kormánypárti sajtó rendre azt írja, hogy kikotyogtam, elszóltam magam az AFD-vel kötött szerződésről. Nem, nem elszóltam magam, hanem büszkén vállaltam, hogy elszámolok” – utalt hírhedt, augusztusi interjújára Márki-Zay.

Márki-Zay a jövőről szólva elmondta: most azon vannak, hogy bejegyeztessenek egy pártot, elkülönülten az MMM-től. „De nem sietünk. A megmaradt pénzből szabadegyetemet szervezünk, nyáron táborozni vittünk rászoruló gyermekeket, támogattunk katás tüntetést, és a tanároknak is felajánlottunk egy összeget. Ez utóbbiról az jelent meg a sajtóban, hogy ők visszautasították a pénzt, de ez nem igaz. A pénzt elfogadták, csak úgy döntöttek, hogy alapítványoknak vagy a szakszervezetek alapjába utalják. A még megmaradt 70 millió forintot hasonló célokra fordítjuk. Ha ezt kitisztáztuk, akkor nulláról indítunk egy pártot” – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. október 27. 16:55
...mert te egy büszke hülye vagy! egyetlen titkot sem tudnál megtartani, de ez... így most nagyon helyes viselkedés. Remélem, hogy a tárgyalás végéig elkészül a diliház is, teljes pompájában élvezheted majd!
szürkeSzarvas
2022. október 27. 14:34
"Futóbolond".
kikicsoda
2022. október 27. 14:33
Egy kis matek és néhyány kisérő gondolat: Az Action For Democracy 1.8 milliárd forintot (USA dollárban: 4.5 milliót) adott csak egy politikusnak a parlamenti választások folyamán. Az USA lakossága 330 milló, azaz, kb 33-szorosa Magyarországénak. Na most, ha egy külföldi adakozó (mondjuk kinai, mexikó vagy magyar), a lakosság számának arányában, 4.5 milló X 33 = 148.5 millió dollárt adna egy amerikai elnökjelöltnek, hogy segitse eldönteni az amerikai választásokat az adakozó, illetve annak orzságának érdekei szerint, az durva belügyekbe való beavatkozás, és a demokrácia aláásása lenne, amiből hatalmas nemzetközi botrány kerekedne, esetleg fegyveres konfliktussal. Ha viszont mindez magyorosrszággal szemben történik, az dicsősség, és a demokrácia csúcsa. Erről ennyit.
Tiszafa
2022. október 27. 14:24
Ez a Márki-szar egy énekes palimadár. Mindent kiénekel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!