Robert C. Castel: Messze vagyunk attól, hogy atomfegyvereket vessenek a háborúban (videó)

2022. október 27. 17:12

A piszkos bombával való fenyegetés a lélektani hadviselés része az izraeli biztonságpolitikai szakértő szerint.

2022. október 27. 17:12
null

Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő a Karc FM Hangoló című műsorának volt a vendége. A szakértő Simon-Palov Judit műsorvezetőnek többek között arról beszélt, hogy „úgy az orosz, mind az ukrán fél részéről lehetséges lépés az úgynevezett piszkos bomba bevetése”. Castel megjegyezte, hogy „a szegény ember atomfegyvereként is elhíresült töltet – bár egyezmények tiltják a birtoklását – bármelyik országban előállítható, hivatalos hadseregeknek titokban ugyanúgy lehet belőle, mint forradalmi- vagy terrorszervezeteknek”

A szakértő szerint  ukrán részről arra lehetne alkalmazni, hogy Oroszországot elrettentse a valódi atomarzenál bevetésétől, orosz részről pedig amolyan „hamis zászlós eszköz” lehetne Putyin kezében – hangzott el a beszélgetés során.

A piszkos bombával val fenyegetés a lélektani hadviselés része

A lélektani hadviselés része a piszkos bombával való fenyegetés

A Neokohn főmunkatársa szerint egy piszkos bomba bevetése sokkal inkább

A halálos áldozatok száma ugyanis nem lenne magasabb, mint ami most elvész a hagyományos fegyverekkel vívott harcokban, egy-egy támadás következtében – fejtette ki Castel.

Oroszország megérkezett a fenyegetési skála közepére

Robert C. Castel ezzel együtt úgy gondolja, hogy még igen messze vagyunk attól, hogy valaki valóban atomfegyvereket vessen be. Oroszország azonban már megérkezett a fenyegetési skála közepére. „Ami még hátra van, az egy kísérleti atomrobbantás a légkörben vagy a Fekete-tenger fölött, esetleg egy demonstratív robbantás, ami bizonyítja, hogy komolyan gondolják, amit mondanak” – hívta fel a figyelmet a szakértő.

Rober C. Castel azt is hangsúlyozta, hogy véleménye szerint az orosz stratégia nem más, mint

A teljes beszélgetésről felvétel is készült a Karc FM stúdiójában, amelyet alább nézhetnek vissza:

A „piszkos bomba” olyan hagyományos robbanószerkezet, amely radioaktív anyagot szór szét.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. október 28. 19:41
A Mandiner időként rácuppan valami témára, s aztán azt nyomatja orrba-szájba. régen a holokausztot imádta, arról már szerencsére leszokott. Jött helyette az LMOPQ mániája, az még tart, s idén jött az atomfegyver dilije. Ha csak századannyi atombombát vetnének be, mint amennyiszer a Mandiner atombombázik már régen nagyon rossz lenne.
Jooee
2022. október 27. 21:08
Hogy sajnálja ez a tróger!
t34
2022. október 27. 20:03
A kép alapján ő egy gyíkember. (NeoKohn Lizard Man) Egyébként pedig "egyik régi kedvencem," az objektivitásával meg stb... (lusta vagyok tovább magasztalni) A Gyuribá meg a Georg a többi hasonszőrűvel nálam megbukott...
BőröndÖdön
2022. október 27. 19:57
Nézd,Andi! Élőlánc! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!