Zaharova: Nagy-Britanniának még soha nem volt ilyen szégyenletes miniszterelnöke

2022. október 20. 19:46

Az orosz külügyminisztérium üdvözölte Liz Truss távozását.

2022. október 20. 19:46
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, 45 nap után távozik miniszterelnöki posztjáról Liz Truss. A hírre az orosz külügyminisztérium is reagált.

 – fogalmazott Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a közösségi médiában.

Korábbi tévedéséért is gúnyolta a szóvivő Trusst

Mindemellett „katasztrofális analfabétának” is nevezte a távozó brit kormányfőt. Ezzel vélhetően Truss azon korábbi, oroszországi látogatására utalt, amikor még külügyminiszterként két orosz régiót összekevert két ukrajnaival. Ez a tévedése pedig sokáig felkapott téma volt az orosz sajtóban – emlékeztetett a Guardian.

A portál mindezek mellett arra is kitért, hogy Zaharova azért is kigúnyolta a brit politikust, mert az tavaly pehelykabátban és sisakban ült be egy tankba Észtországban, mikor látogatást tett a balti államban állomásozó brit csapatoknál.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. október 21. 15:29
Nem csoda, hogy II. Erzsi is belepusztult a kinevezésébe...! :D :D
Armageddon
2022. október 21. 08:22
Szarahova miért nem a saját mocskával foglalkozik?
Európai téridő
2022. október 21. 08:11
Szvsz ezt még a Salamon tökéig felfényezett Churchill baxta el, 1915-ben, amikor a Lusitania-incidenst kiprovokálta és két évre rá az USA be is szállt a háborúba, felváltva a forradalmak miatt rogyadozó cári Oroszországot. De nagy lett az ára ennek, mert át kellett adnia a "világ csendőre" szerepet és a Birodalomnak is fokról fokra "annyi" lett.
amca
2022. október 21. 07:54
Hihi. A magyar moschlék éveken át kereste a Erzyjét. Megtalálta 1 porszivóban,akinek 7 gyereke van. Most jön a mi lizzink. Ez Éppen Balgarska Krava. Megsúgom. Ez 44 napot sem kap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!