Lemondott Liz Truss brit miniszterelnök

2022. október 20. 14:39

Truss mindössze 44 napig volt kormányfő.

2022. október 20. 14:39
null

Liz Truss bejelentette lemondását miniszterelnöki tisztségéről. A Downing Street előtt állva elmondta: közölte III. Károly királlyal, hogy lemond a Konzervatív Párt vezetői tisztségéről. Több tucat újságíró előtt kijelentette, hogy „nagy gazdasági és nemzetközi instabilitás” idején lépett hivatalba.

Hozzátette:

Mint ismeretes, Liz Truss 44 napig volt miniszterelnöki. 

Liz Truss elmondta továbbá, hogy ma találkozott az 1922 Bizottság elnökével, Sir Graham Bradyvel. Megállapodtak abban, hogy a következő héten vezetőválasztást tartanak, valamint abban is, hogy ő marad a miniszterelnök, amíg meg nem választják az utódját.

A BBC politikai főtudósítója kommentárjában kifejtette, hogy soha nem látott még ilyet. Leszögezte, tegnap még azt jelentette be Truss, hogy ő egy harcos, viszont akkora káosz uralkodik már, hogy tudja, hogy nem tudja folytatni. 

Októberben érkezik az idei harmadik brit miniszterelnök. Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője általános választást követelt, miután Liz Truss bejelentette lemondását. Jeremy Hunt kancellár megerősítette, hogy nem indul a következő konzervatív vezetői és brit miniszterelnöki posztért.

A káposzta tovább bírta.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2022. október 20. 22:46
Gelgelyi "magasságok". Aki szintén magabiztosan mondta, hogy csak ő buktathatja meg Orbán Viktort, aztán nagyon hamar jött a villamos.
Teréz A Piréz
2022. október 20. 20:11
Pedig mennyi jó ötlete lett volna még...
jánosbácsi
2022. október 20. 19:39
Orbán Viktor akkor sem mondana le ,ha éhen halnának az emberek .
SwordFish
2022. október 20. 19:39
Magyarország támogatja Oroszország gonoszságát, amikor orosz energiahordozót használnak, nyilatkozta a Frankfurtischer Rundfunkschau helyi újságnak Bécsben Liz Truss leköszönő brit kormányfő még a délelőtt folyamán, mielőtt a hivatalos lemondását bejelentette Londonban délután.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!