Brit miniszterelnök: Elnézést kérek a hibákért, de maradok a helyemen

2022. október 18. 06:30

Liz Truss a politikai vihar ellenére nem akar lemondani.

2022. október 18. 06:30
null

Elnézést kért hétfőn az elmúlt hetek hibáiért Liz Truss brit miniszterelnök: arról, hogy a bukás szélén táncol, mi is cikkeztünk. Közölte ugyanakkor azt is, hogy nem mond le. Truss a BBC brit közszolgálati médiatársaság televíziójának adott, hétfő este műsorra tűzött interjúban úgy fogalmazott, hogy

alig több mint egy hónapja tartó eddigi miniszterelnöki időszaka „nem volt tökéletes”, de hozzátette, hogy sikerült kijavítani az elkövetett hibákat.    

Liz Truss nyilatkozatának előzményeként az új pénzügyminiszter, Jeremy Hunt visszavonta elődje csaknem összes, még érvényben volt adócsökkentési intézkedését. A pénteken menesztett előző pénzügyminiszter, Kwasi Kwarteng által szeptember 28-án ismertetett adócsökkentési tervet hatalmas – soron kívüli jegybanki intervenciót is igénylő – piaci felfordulás követte, mivel a piaci szereplők nem látták biztosítottnak a 45 milliárd font értékű program finanszírozhatóságát.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2022. október 18. 11:28
Semmihez nem ért, de meg merte nyomni a gombot! Aztán kiderült hogy az a katapult....
Aerion
2022. október 18. 11:26
Azt a brit parlament dönti el, nem te.
Gèbi
2022. október 18. 10:08
kell a lóvé, ugye Liz?
Ólat a trolloknak
2022. október 18. 09:55
Maradok a helyemen, ahová a #nincshatterhatalom helyezett..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!