Éhségfelvonulást rendeznek a szociális szervezetek Brüsszelben

2022. október 17. 14:31

Így kívánják felhívni a figyelmet a növekvő élelmiszerszegénységre.

2022. október 17. 14:31
null

„Éhségfelvonulást” szerveztek hétfőre a belgiumi fővárosban, Brüsszelben szegénységellenes szervezetek, hogy felhívják a figyelmet az egyre növekvő élelmiszerszegénységre – írta a The BrusselsTimes hírportál.

A szegénység nemzetközi világnapja alkalmából tartott felvonulást Anderlechtben, Brüsszel egyik legalacsonyabb jövedelmű városrészében rendezik. A vágóhídtól induló résztvevők a hírportál szerint nagy üres hűtőszekrényekkel vonulnak fel, céljuk, hogy felszólítsák a belga szövetségi és tartományi kormányokat:

tegyenek valódi lépéseket az élelmiszerválság enyhítésére.

Brigitte Grisar, a Vallóniai és Brüsszeli Szociális Szolgáltatások Szövetségének projektmenedzsere úgy nyilatkozott: „Napjainkban egyre többen fordulnak élelmiszersegélyhez Belgiumban, ugyanakkor a gazdák azért küzdenek, hogy munkájukért tisztességes árat kapjanak”.

Hozzátette, hogy a politikai fellépés hiánya „aggasztó”, és ha Belgium továbbra is ezen az úton halad, „az katasztrofális következményekkel járhat”.

Az élelmiszersegélyek nyújtása önmagában nem jelent strukturális megoldást

Brigitte Grisar szerint a különféle szintű kormányzatoknak olyan intézkedést kellene bevezetniük, amely magában foglalja a minimális szociális juttatások növelését, valamint a jobb minőségű iskolai és szociális étkeztetést is. Úgy véli továbbá, hogy mindehhez a gazdák megfelelő finanszírozása és az egészségtelen ételek piaci forgalmának a csökkentése is szükséges. Hozzátette: az egészséges élelmiszerekhez való feltétel nélküli hozzáférés alapvető emberi jog.

Yannick Roels, a nehéz helyzetben lévő családokat támogató Cultureghem anderlechti nonprofit szervezet igazgatója kijelentette: az élelmiszersegélyek nyújtása önmagában nem jelent strukturális megoldást, mivel csak felületesen kezeli szegénység problémáját.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik