Szaúd-Arábia levetetné azt a leszbikus csókot is bemutató mesét a Netflixről, amely miatt az NMHH is vizsgálatot indított

2022. szeptember 07. 10:55

A muszlim ország hatósága szerint a streaming szolgáltató sérti a vallási értékeket és alapelveket.

2022. szeptember 07. 10:55
null

Nemrég számoltunk be arról, hogy egyik olvasónk jelezte nekünk: miközben gyerekével legózott, és a háttérben a Netflixen futó Jurassic World: Krétakori tábor 5. évad 9. epizódja futott, a mese egyik lány főszereplője szerelmet vallott egy másik lánynak, a vallomás pedig csókkal zárult – további főszereplők meghatott kommentárjaival.

A mese 7+ besorolású a Netflixen, vagyis hétéves kortól ajánlják megtekintését.

Arról is írtunk, hogy több bejelentés is érkezett a cikkben szereplő műsorszámról, melyet az NMHH jelenleg hatósági ellenőrzés keretében vizsgál.

Szaúd-Arábia azt követeli a Netflixtől, hogy távolítson el a kínálatából minden olyan tartalmat, amely sérti „az iszlám és társadalmi értékeket és alapelveket”írja a BBC. A cikk szerint azt nem részletezték, hogy pontosan melyik tartalmakról van szó, az ország állami televíziója ugyanakkor többek között a Jurassic World: Krétakori tábor című animációs sorozat jeleneteit használta a hír illusztrációjaként, azokat, amelyeken két lány csókolózik.

Nyitókép: Képernyőfotó

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik