Leszbikus csók csattan a Netflix dínós gyerekmeséjében

2022. augusztus 08. 10:45

Hétéves kortól ajánlja a Netflix a Jurassic World rajzfilmsorozatot, melynek egyik epizódjában egy lány szerelmet vall egy másik lánynak, csókjelenettel.

2022. augusztus 08. 10:45
null

Olvasónk lett figyelmes arra a minap, miközben gyerekével legózott, és a háttérben a Netflixen futó Jurassic World: Krétakori tábor 5. évad 9. epizódja futott, hogy a mese egyik lány főszereplője szerelmet vallott egy másik lánynak, a vallomás pedig csókkal zárult – további főszereplők meghatott kommentárjaival.

A rajzfilmsorozat egyébként dinoszauruszokkal teli szigetre vetődött gyerekek kalandjairól szól – de nem hiányozhatott egy LMBTQ-szál sem belőle.

A mese 7+ besorolású a Netflixen, vagyis hétéves kortól ajánlják megtekintését.

Lapunk úgy tudja: Magyarországon a tévéforgalmazásban bemutatott tartalmakért saját hatáskörben a tévék, a streamingért meg a streamingszolgáltatók döntenek a korhatár besorolásáról.

Lapunk a minap közölt cikket arról, hogy egy év alatt alig 100 bejelentés érkezett az NMHH-hoz a gyermekvédelmi törvény módosítása óta, miközben a hatóság maga eljárást nem indított.

Jogsértést egy esetben sem állapítottak meg.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieM
2022. augusztus 16. 12:52
:D
hitel1
2022. augusztus 12. 13:52
Ami Extrém Felháborító a storyban : Ahogy mások is írták már, hogy az első 4 évadban nyoma sem volt ennek . Sőt, alig vártuk a 7 éves lányommal az új évadokat. Normális családi program volt. Majd jött az 5. évad. Annak is a vége. Erre mit látok : " Gyerekek : A világ legtermészetesebb dolga a leszbikus szerelem. Mitöbb, legyetek büszke leszbik, hiszen barátaitok kitörő örömmel fogják fogadni. Egyszerűen alig várják, hogy kiderüljön." A magyar kormánynak annyit javaslok, hogy szinkronizáláskor kötelezze a stúdiót a jogsértés bejelentésére, (és tiltsák be vagy emeljék a korhatárt 18-as karikára), kötelezően tüntessék fel a film vagy a sorozat epizód elején : " Figyelem. LMBTQ tartalom veszélye !!! ". Mert a Rohadt tetves Netflixtől ezt hiába várjuk. /Normális esetben ilyen nyilván elő sem fordulhatna, hiszen alapból Tilos 18 év alatti korcsoportnak LMBTQ tartalmat bemutatni. Ez a sorozat pedig 7 éves kortól ajánlott./
Almassy
2022. augusztus 08. 20:46
6színű karikát neki! Fogyasztóvédelmi oldalon x perctól y percig szemlézni, kivágni a 6színű propagandát! Büntetni a Netflixet!
Lajoss
2022. augusztus 08. 18:10
Én nem jutok szóhoz..nertársak,nagyobb éberségét! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik