„Határozott választ” emleget a NATO az Északi Áramlat vezetékeinek felrobbantása miatt

2022. szeptember 29. 13:19

Közleményt adott ki a szervezet.

2022. szeptember 29. 13:19
null

A szövetségesek létfontosságú energiainfrastruktúrája elleni bármilyen szándékos támadásra egységes és határozott választ kell adni – szögezte le a NATO az Északi Áramlat-1 és -2 csővezetéken keletkezett károkkal kapcsolatban csütörtökön kiadott közleményében.

A brüsszeli központú szövetség közleményében aggodalomra okot adónak nevezte a Balti-tenger nemzetközi vizein két orosz gázvezetéken keletkezett károkat, különösen amiatt – mint írták – , hogy a rendelkezésre álló információk szerint

A gázömlés veszélyes a hajózásra, és jelentős környezeti károkat okoz. A NATO ezért támogatja a kár eredetének megállapítására irányuló vizsgálatokat – írták.

Közölték továbbá: a tagországok elkötelezik magukat amellett, hogy felkészülnek az állami és nem állami agresszoroknak az energia- és egyéb ágazatok elleni hibrid taktikai fenyegetéseire. A szövetségesek létfontosságú energiainfrastruktúrája elleni bármilyen szándékos támadásra egységes és határozott választ kell adni – írta közleményében az észak-atlanti szervezet.

A Balti-tengeren hétfőn jelentettek ismeretlen eredetű gázszivárgásokat, amelyekről kiderült, hogy a Svédország és Dánia közelében húzódó két orosz gázvezetéken keletkezett lyukak okozzák. Azóta mind a svéd, mind a dán kormány közölte: szabotázsakció történt, és bejelentették, hogy sürgős vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben.

(MTI)

Nyitókép: Twitter

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaszon
2022. szeptember 30. 18:30
Selfmade casus belli by USA.
gbis
2022. szeptember 30. 15:01
Helyesen NATO
gbis
2022. szeptember 30. 15:00
A napokban fejeztem be egy több részes krimi filmet. Ebben a háromszoros gyilkos igyekezett a legjobban segíteni a nyomozást. Persze ez elterelő hadművelet volt. A végén kiderült minden. A Nato is ezért kiabál hangosan, mert sejtésük biztosan van a tettesről, aki a szervezetet csak álcának használja.
budapesti
2022. szeptember 30. 02:44
Remélem, a magyar titkosszolgálatok már elkezdték kioperálni a soraikból az amcsik embereit és ráálltak a CIA figyelésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!