Moszkva tiltakozott az ottawai orosz nagykövetséget ért támadás miatt

2022. szeptember 19. 22:16

Bekérette az orosz külügyminisztérium hétfőn Kanada moszkvai nagykövetét.

2022. szeptember 19. 22:16
null

Bekérette az orosz külügyminisztérium hétfőn Kanada moszkvai nagykövetét, akinek kifejezte határozott tiltakozását amiatt, hogy egy ismeretlen Molotov-koktélt dobott az ottawai orosz nagykövetségre, és tüntetők állták el a konzuli hivatal bejáratát.

A tárca kifogásolta, hogy a képviselethez kiérkező rendőrosztag nem avatkozott be. A kanadai misszióvezető figyelmét a minisztériumban felhívták arra a tényre, hogy a bűnüldöző hatóságok a Kanadában működő orosz diplomáciai képviseletek elleni más ellenséges fellépések esetén sem akadályozták meg az incidenseket, és nem fogták el a felelősöket.    

Moszkva azonnali intézkedéseket követelt az orosz diplomáciai képviseletek és személyzetük, valamint családjaik védelmére. A külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy ezt Kanada a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961. évi bécsi egyezményben foglalt kötelezettségeivel összhangban köteles megtenni.

(MTI)

Nyitókép: Lars Hagberg / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZeroTadpole8073
2022. szeptember 19. 23:35
Tiltakozik? Szarják torkon a moszkvai kanadai putrit. Azt akit ott találnak, verjék el, mint buzi a faszát. Olyan meg nincs is, hogy kanadai.
LancelotDuLac
2022. szeptember 19. 23:08
xDDDD Szegény oroszok! Mi lesz ha a Kremlt fogják támadni? (feladják egy lövés nélkül) xDDDD
csak ésszel
2022. szeptember 19. 23:02
A demokrácia és az elfogadás egyik mintaországában, ahol templomokat gyújtanak fel egymás után, ezen már nem is kell annyira meglepődni.
Bitrex®
2022. szeptember 19. 22:59
Drogos anarchisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!