Ismét a Szovjetunió összeomlását fájlalja Putyin

2022. szeptember 29. 20:31

Az orosz elnök úgy véli, hogy a Nyugat kész vérfürdőt is provokálni a posztszovjet térben.

2022. szeptember 29. 20:31
null

Az orosz vezető egy videókonferencián beszélt a volt szovjet országok hírszerzési vezetőivel. A beszélgetés során Vlagyimir Putyin azt mondta,hogy az egykori szovjet tagállamok problémáit, – köztük az ukrajnai konfliktust is – a Szovjetunió 1991-es összeomlása okozta – idézte az orosz elnököt a The Guardian.

Putyin kitért arra is, hogy „elég csak megnézni, hogy mi történik most Oroszország és Ukrajna között, illetve mi zajlik néhány, a Független Államok Közösségéhez (FÁK) tartozó ország határán”.

– szögezte le az orosz elnök.

Putyin: A Nyugat új konfliktusokat szíthat a posztszovjet térben

A hírportál felidézte, hogy a térségben a közelmúltban összecsapások zajlottak két közép-ázsiai ország, Kirgizisztán és Tádzsikisztán között, valamint harcok dúltak Örményország és Azerbajdzsán között.

Putyin a találkozón Nyugatra mutogatott, mondván, hogy „olyan forgatókönyveken dolgoznak, amelyek új konfliktusokat szíthatnak a posztszovjet térben”. Véleménye szerint készek lennének „vérfürdőt is provokálni”– írta a Guardian.

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. október 01. 01:18
A cikkíró hazudott. Putyin nem sajnálkozott a Szovjetunió összeomlásán, csak azt állapította meg, hogy amikor Ukrajnát létrehozták, akkor hibáztak, mert oroszok lakta területek is Ukrajnához kerültek. Mi volna, ha a sajtó abbahagyná a lakosság félrevezetését, a folyamatos hazudozásaikkal?
zolizolizoltan
2022. szeptember 30. 08:34
A XXI. században már nem lehet orosz típusú diktatúrákat háborúkkal ráerőltetni független államokra. Ez végre megvilágosodhatna Putyin fejében.
LancelotDuLac
2022. szeptember 30. 07:00
Beindul az ukrán "Trianon" - éljen a kommunista, népirtó Szovjetunió!
Sulammit
2022. szeptember 29. 23:22
Ezért a baklövésért nem kapott állami temetést Gorbacsov. Putyin sosem bocsájtotta meg neki a Szovjetunió széthullását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!