Észtország megtiltja a visszatérést azoknak az oroszoknak, akik Ukrajnában harcoltak

2022. szeptember 21. 17:51

Az észt hatóságok semmilyen korlátozást nem vezettek be az orosz állampolgárok Észtországból történő kiutazására vonatkozóan.

2022. szeptember 21. 17:51
null

Nem térhetnek vissza Észtországba azok az ottani állandó lakhellyel rendelkező orosz állampolgárok, akik az orosz oldalon részt vettek az ukrajnai harcokban – közölte Veiko Kommusaar észt belügyminiszter-helyettes szerdán a tárca sajtószolgálata szerint.

Kommusaar szerint

az észt hatóságok semmilyen korlátozást nem vezettek be az orosz állampolgárok Észtországból történő kiutazására vonatkozóan,

de ha kiderül, hogy azért utaztak el, hogy Ukrajnában harci cselekményekben vegyenek részt, nem térhetnek vissza.

300 ezer tartalékost hívnak be az oroszok

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én rendeletet írt alá a részleges mozgósításról. Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint a mozgósítás során 300 ezer tartalékost hívnak be, akik kiképzésen vesznek részt, mielőtt a „különleges hadműveleti övezetbe” küldik őket. Sojgu hangsúlyozta, hogy a mozgósítás elsődleges célja a háború során elfoglalt területek feletti ellenőrzés.

(MTI)

Kapcsolódó:

Semmi jót nem lehet várni Putyin beszéde után
Putyin egész gondolkodása, ami ebből a beszédből kitetszik, teljesen végletes. És jelen helyzetben mást nem is tehetett, mert megalázó vereség várt volna Oroszországra.
Bővebben...

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 


    

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. szeptember 21. 20:03
Magyarország nyilván fenntartaná magának ezt a jogot, akkor pedig Észtországot is megilleti.
Csigorin
2022. szeptember 21. 19:41
megkovetelik a hazaarulast? vagy megis ezt hogy gondoltak?
Ferer
2022. szeptember 21. 18:59
Nagyon helyes döntés.
Szerencse
2022. szeptember 21. 18:40
Honnan tudják hova ment? Vagy , ha kiment vissza sem engedik, hiába van ott az állandó lakhelye? Így akarnak megszabadulni az orosz kisebbségüktől? Ezek a húlye libsik nem bírnak leállni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!