Részleges mozgósítás, tartalékosok behívása – mutatjuk Putyin bejelentésének részleteit

2022. szeptember 21. 08:24

Az orosz elnök először szólt az orosz néphez a „különleges katonai művelet” kezdete óta.

2022. szeptember 21. 08:24
null

Részleges katonai mozgósítást jelentett be Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én, szerda reggeli beszédében, tudósít a Kommersant. Az orosz elnök úgy fogalmazott: „a Nyugat már 2014-ben ágyútöltelékké tette az ukrán népet akkor, amikor elcsatolták a Krím-félszigetet.”

Vlagyimir Putyin elnök először szólt az orosz néphez azóta, hogy február 24-én „különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el Ukrajna ellen.

Hozzátették: Az orosz elnök szerint a nyugati országok minden függetlenséget és fejlődést megpróbálnak blokkolni, mindezt azért, hogy akaratukat brutálisan rákényszerítsék másokra. Mint fogalmazott, a fő cél, vagyis a donbászi régió lakosságának felszabadítása, nem változik.

– mondta beszédében Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök a részleges mozgósítást már a mai, azaz a szeptember 21-ei nappal elrendelte. Putyin kiemelte: csak azokat sorozzák be, akik tartalékosok.

Pontosabban, tesszük hozzá, azokat érinti a rendelet,

akik tartalékosok és voltak már katonai szolgálatban. Ne felejtsük el, hogy Oroszországban kötelező sorkatonaság van: vagyis a bejelentés jogilag az összes orosz férfit érintheti!

Az orosz elnök aláírta az erről szóló rendeletet. „Hangsúlyozom, hogy a mozgósítás keretében behívott orosz állampolgárok a szerződés alapján szolgálatot teljesítők minden előnyét megkapják. A népünket mindenáron megvédjük. Minden csapásra válaszolni fogunk, erre azoknak is felhívom a figyelmét, akik atomcsapással fenyegetőznek” – mondta az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin leszögezte: 

ha Oroszország területi integritását fenyegetik, minden rendelkezésre álló eszközt bevetünk, ez nem blöff.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Pavel Bednyakov

Összesen 609 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. szeptember 21. 17:28
Ezt előre lehetett látni.
Rongyos
2022. szeptember 21. 16:31
Ima háború idején Ó uram! Hallgasd meg a mi könyörgésünket! Háború van, elleneink az életünkre törnek. Add Istenem, hogy a népünk győzzön, hogy boldoggá legyen, szenteld meg hittel fegyvereink, egyetlen mosoly legyen az arcunk! Uram, Ó Uram, segítsd a harcunk! Add hogy virágos mezőn győzelmet dalolva vonuljon érted a hadunk, ó, hitet adj nekünk, mi dicsőítünk, imánkkal áldozunk, add hogy földünk teremjen békét, bort, búzát, hogy fiaink, apáink visszatérjenek! Uram, ó Uram, fohászkodunk Hozzád, adj győztes, hitünkért dicső életet! ..és elleneiknek halált! Add hogy vak fájdalomban égve kerülje szívüket el a béke, add hogy csontjukat golyónk zúzza szét ajkuk közt érezzék a halál fém-ízét, sebezze hó, jég véresre lábuk, nyíljon utolsó üvöltésre szájuk, és add Uram, add, hogy mi mindezt lássuk! Uram! Hallgasd meg a mi könyörgésünket! Gyermekeik pusztuljanak éhen, asszonyaik szíve fájdalomtól égjen, Uram! Fohászkodunk hozzád! barmaik hulljanak halomra száraz kenyerük keserű könnyben ázzon, ó, add Uram! lányaik ajkán a dal halva szülessen, vörös kakas üljön valamennyi házon, kötésnek tépjék fel valamennyi inget, Uram! Ó, vezess győzelemre minket! Hallgasd meg a mi könyörgésünket, add Uram, és neved mindörökké áldom, vezess győzelemre, vezess bármi áron! ...................... A bármelyik oldalon álló háborúpárti fotel-stratégáknak ajánlom, akik a monitor mögötti névtelenség ködébe bújva buzdítanak az általuk ellenségnek kinevezett ukrán vagy orosz emberek gyilkolászására. "Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól..."
illibernyák
2022. szeptember 21. 14:44
Top Facebook komment arra az indexes posztra, hogy már nem lehet kapni jegyet a Moszkvából induló gépekre. "Nyugi ruszkinyaloncok. Titeket csak a következő körben visznek."
illibernyák
2022. szeptember 21. 14:44
Top Facebook komment arra az indexes posztra, hogy már nem lehet kapni jegyet a Moszkvából induló gépekre. "Nyugi ruszkinyaloncok. Titeket csak a következő körben visznek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!