Döntött az EU: Újabb szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben

2022. szeptember 22. 08:53

Az Európai Unió tervei között szerepel, hogy további büntetőintézkedéseket fogadnak el Oroszországgal szemben és növelik az Ukrajnának nyújtott támogatást.

2022. szeptember 22. 08:53
null

„Az Európai Unió tagállamai megállapodtak szerdán New Yorkban, az ENSZ Közgyűlése alkalmával tartott találkozójukon, hogy újabb szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben, és növelik az Ukrajnának nyújtott támogatást” – jelentette be Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

– fogalmazott Borrell, miután egyeztetett a tagállamok tárcavezetőivel.    

Közleményében a politikus azt írja, hogy a részleges mozgósítással, annektálásról szóló jogsértő népszavazások támogatásával és tömegpusztító fegyverekkel fenyegetőzéssel Oroszország a konfrontáció útját választotta.  

„Az atomfegyverekre hivatkozás nem rendíti meg eltökéltségünket, elszántságunkat és egységünket, hogy kiálljunk Ukrajna mellett, és átfogó támogatást nyújtsunk ahhoz, hogy Ukrajna képes legyed megvédeni területi épségét és szuverenitását mindaddig, amíg erre szükség van” – tudatta Borrell.    

Az uniós főképviselő szerint a Vlagyimir Putyin által bejelentett részleges katonai mozgósítást pánik és elkeseredettség szülte:

– mondta Josep Borrell újságíróknak New Yorkban, kiemelve, hogy az orosz gazdaság egyes szektorai és a háborúért felelős személyek, szervezetek ellen készülnek újabb szankciók. Azt is elmondta, hogy hisz abban, hogy a miniszterek tanácsában egyhangú támogatást kapnak majd az újabb szankciók.

(MTI)

Nyitókép: Craig Ruttle / POOL / AFP

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2022. szeptember 22. 19:33
A Kossuth Rádióban az hangzott el, hogy egyhangúlag döntöttek..így nevetséges Orbán és Szíjjártó is, amikor a nyolcadik szankció ellen beszél......fiúk, egyre viccesebbek vagytok.
Gsss
2022. szeptember 22. 13:18
Kitaláltam a tökéletes gázembargós megoldást: Az MVM nyilatkoztassa a fogyasztóit, hogy aki akarja a teljes gázembargót annak azonnal kapcsolják ki a gázt a lakásából, üzletéből vagy cégéből és így azonnal megvalósul az akaratuk és megvalósul a kívánságuk nem növelik az oroszok árbevételét a háborúhoz. Akik nem akarják azoknak legyen továbbra is lehetőségük földgázhoz jutni. Rendkívül egyszerű megoldás és kivitelezhető, mert mindenhol, egyedi mérés van.
szürkeSzarvas
2022. szeptember 22. 13:15
Deep state zsidó parancs. Kimaradni. Az most az egyetlen jó oldal.
kailniris
2022. szeptember 22. 13:05
Mindenki figyelmét felhívom, hogy a gáz szót nem merte kiejteni a száján, tanulva a közelmúlt eseményeiből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!