Peking azzal fenyeget, hogy célzott hadműveleteket fog végrehajtani Tajvan ellen

2022. augusztus 02. 17:45

A kínai védelmi minisztérium tudatta, hogy a hadsereget a legmagasabb készültségi szintre helyezték.

2022. augusztus 02. 17:45
null

Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök tajvani látogatása súlyosan fenyegeti a békét és a stabilitást a Tajvani-szorosban, valamint árt a kínai-amerikai kapcsolatoknak – írta keddi közleményében a pekingi külügyminisztérium.

A tárca Pelosi gépének tajpeji leszállásához időzítette a közlemény kiadását. A kínai védelmi minisztérium tudatta, hogy

a hadsereget a legmagasabb készültségi szintre helyezték,

illetve azzal fenyegetett, hogy célzott hadműveleteket hajt végre Tajvan ellen az amerikai politikus látogatása miatt.

(MTI)

Nyitófotó: Liu Xiao / XINHUA / Xinhua via AFP

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2022. augusztus 03. 08:18
Nem vagyok egy USA -rajongó , de azért Kína visszavehetne egy kicsit . Egy látogatás miatt harckészültség , fenyegetés ??? Bekebelezték Tibetet , mi a faszt akarnak még ?
Rézvirág
2022. augusztus 03. 07:34
Kína nem hülye. Megvárja, míg a woke öreglány hazamegy, hogy "papíron" ne legyen oka az USAnak magára venni az ügyet, aztán... meglátjuk mi lesz. Félek, egy új háboorú jön, ezrek halnak meg, ezúttal gyorsan. Megint az USA miatt. Ne legyen igazam...
remi
2022. augusztus 02. 21:56
Hááát, a kínaiak ma éppen sikerrel bizonyították be, hogy valójában papírtigrisek (inkább papírpandák) akikbe nyugodtan beletörölheti a cipójét bárki. Fenyegetőznek meg odahordják a vasat aztán nem csinálnak semmit, végignézik ahogy pelosi röhög rajtuk. Igazából nem is vártam mást, de ez akkor is elég lehangoló.
stug
2022. augusztus 02. 20:08
"A kínai figyelmeztetéseket rendszeresen közvetítették. Azóta a "kínai utolsó figyelmeztetés" metaforikus szállóigévé vált a balti államokban és a volt Szovjetunió országaiban: üres, valós tartalom nélküli fenyegetést értenek rajta." :-D:-D:-D:-D:-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!