Medvegyev: A NATO egy rákos daganat

2022. augusztus 08. 10:25

A korábbi orosz elnök szerint a NATO és az EU célja az, hogy elpusztítsák Oroszországot.

2022. augusztus 08. 10:25
null

Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke interjút adott a TASZSZ orosz hírügynökségnek. Az interjút a 2008-as, Grúzia elleni orosz támadás évfordulójára időzítették, amelyre Medvegyev elnöksége alatt került sor. 

Medvegyev az interjúba azt mondta: „Az Egyesült Államok bűnös politikáját agresszívan gyakorolják Ukrajnában, a függetlenségét végleg elvesztett Európai Unió aktív támogatásával.”

„A cél ugyanaz – elpusztítani Oroszországot. Innen ered a Nyugat által kezdeményezett rendkívül agresszív, oroszgyűlölő geopolitikai folyamat. A mi válaszunk habár kemény, de alaposan átgondolt” – tette hozzá.

A lehetséges békekötésről elmondta a korábbi elnök, hogy „ha lehetőség adódik a probléma békés, tárgyalásos megoldására, akkor ezt meg kell lépni. De ha nincs már kiút, akkor erővel kell reagálni. 

„Sajnos mind Grúziában, mind Ukrajnában az országok vezetése nem hagyott más választást Oroszországnak, megszakítva a konfliktusok politikai rendezésének folyamatát. Mi ezért szándékosan a katonai beavatkozás mellett döntöttünk” – jegyezte meg, majd hozzátette, „a NATO Oroszország határai mentén való könyörtelen terjeszkedési vágya, olyan mint egy rákos daganat, globális problémává vált, ami minden értelmes embert megbetegít.”

Nyitókép: Yuri KADOBNOV / AFP

Kapcsolódó

Medvegyev: Ők papíron, mi a harctéren veszünk el dolgokat. Zelenszkij javaslatot tett egy orosz vagyon elkobzásáról szóló határozatra. Nem kellett sokat várni az orosz biztonsági tanács alelnökének reakciójára. Bővebben...

Zelenszkij javaslatot tett egy orosz vagyon elkobzásáról szóló határozatra. Nem kellett sokat várni az orosz biztonsági tanács alelnökének reakciójára. 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csak Igazságot
2022. augusztus 08. 18:14
Ez a szar alak pofázik hát ki támadt meg kit ezek a mocsadékok Szerbiába akarnak katonai bázist létesíteni evvel a koszovói helyzetet akarják kiélezni indulatokat szítani ezek a gennyek
gyaloggos
2022. augusztus 08. 15:28
A NATO-val nincsen semmi baj, és szükség is van rá, MAGYARORSZÁG részéről pedig nagyon bölcs döntés volt a NATO-ba belépni! AZ USA külpolitikájával van a problem !
Zokni
2022. augusztus 08. 14:59
Kedves Mandi! És Maga ezt beidézi. Vagyis majd éppen a NATO-tól Vlagyimir Vlagyimirovics uram csecsen huszárai védenek meg minket - Isten áldásával.. Ha olyan lennék, már rég megnéztem volna, hogy hívják a szerkesztőt, nehogy vmi közvetett ismeretséget fedezzek fel vele, kicsi a világ alapon.. De nem vagyok olyan. És nyilván az is csak a nick-neve lenne..
nempolitizálok
2022. augusztus 08. 14:22
Ebben az oroszoknak az ő szempontjukból nagyon igaza van. Amúgy a NATO elég egyértelműen támadó formáció, továbbá akadályozza a sokkal értékesebb regionális összefogást. Alapvetően veszélyt jelent a tagságára, hiszen USA irányítás alatt áll. Tekintve, hogy az USA-t egy elég szélsőséges pénzügyi oligarcha csorort irányítja (Biden nem véletlenül lett elnökjelölt és az egészsésége, de kb. 65-ös IQ-al rendelkező Kamala az alelnök), most igen komoly a háborús veszély.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!