„Tagok legyünk, vagy szabadok” – ügydöntő népszavazást tartana az EU-tagságról a Mi Hazánk

2022. augusztus 11. 11:48

Novák Elődék szerint az unió válságos helyzetében ez az egyetlen helyes, felelős politikai magatartás.

2022. augusztus 11. 11:48
null

Az Európai Unió utáni életre készülést sürgette csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, országgyűlési képviselője – írja a 24.hu.

Az EU válságos helyzetében ez az egyetlen helyes, felelős politikai magatartás

– mondta, a magyar önrendelkezés és önellátás erősítését sürgetve. Azt hangsúlyozta, Magyarország az unió nettó ráfizetője, hiszen miközben az uniós források a hazai GDP négy százalékát teszik ki, addig hét százaléknyi az az arány, amit a multinacionális cégek profitként visznek ki az országból.

Arról beszélt: előbb módosítani kellene az alaptörvényt annak érdekében, hogy lehessen referendumot tartani az ország uniós tagságáról, majd az elmúlt 18 év mérlegének megvonása után ügydöntő népszavazást kellene tartani a kérdésben.

A Mi Hazánk politikusa azzal is érvelt: az Oroszország elleni embargó évek óta súlyos károkat okoz a hazai mezőgazdaságnak, most pedig olyan súlyos válság fenyegeti az EU-t, hogy felmerült annak veszélye, hogy a tagállamoknak meg kell osztaniuk egymással energiahordozóikat.

Tagok legyünk, vagy szabadok, ez most a kérdés, és egyre többen érzik úgy, hogy az EU inkább gyarmatosít és kihasznál minket,

a belügyeinkbe is egyre jobban beleavatkozik, nemzeti önrendelkezésünket felszámolja, a nemzetek Európája helyett egy Európai Egyesült Államokká gyúrva össze az országokat” – fogalmazott Novák Előd.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2022. augusztus 12. 19:00
Ostoba fajankók! Nem látom a reakciókat. Az előzőekben mondtam, beszarnak, ha ellentmondást látnak. Ezek az szaros Orbán hősök. Fostalicska mind!
utolsó kisgazda
2022. augusztus 12. 18:58
Eszement kommentelők! Szinte minden fejlesztést az EU-nak köszönhetünk. Ezek a kommentelők istentelen nagy marhák. Akik a Huxitről pofáznak azok hazaárulók. Még ha szóba jön, az biztos hogy az utcára megyek tüntetni az EU mellett. Ezt a sok hülyét pedig elküldjük a Kazakokhoz, rohadni. Értelmes emberek ne engedjetek ezeknek a kreténeknek. Az EU-val nincs vita, ezt csak ez a felcsúti kiscigány gerjeszti. Tapossátpk el Orbánt, Mészárost, Szíj Lászlót és a többi latort. Oly jellemző a magyar szarházikra a kettős játék. Vegyük már tudomásul, hogy a magyar simlis! Itt a hozzászólások mind ezt alátámasztják. "most még nem " Nem aktuális" stb. Itt rengeteg simlis magyar írogat, de ha ki kellene állni a tömeg elé, akkor tele piszkítanák a gatyát. Vegyétek tudomásul, hogy bennünket a környezetünkben úgy utálnak mint a zsidókat. Körülöttünk ellenséges szláv hordák vannak. Nekünk egyedüli biztonságot csak az EU hoz. Hülyék!
Dezsőke
2022. augusztus 12. 13:11
békét
utolsó kisgazda
2022. augusztus 11. 17:42
Oly jellemző a magyar szarházikra a kettős játék. Vegyük már tudomásul, hogy a magyar simlis! Itt a hozzászólások mind ezt alátámasztják. "most még nem " Nem aktuális" stb. Itt rengeteg simlis magyar írogat, de ha ki kellene állni a tömeg elé, akkor tele piszkítanák a gatyát. Vegyétek tudomásul, hogy bennünket a környezetünkben úgy utálnak mint a zsidókat. Körülöttünk ellenséges szláv hordák vannak. Nekünk egyedüli biztonságot csak az EU hoz. Hülyék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!