Egy hétvége alatt 13 tömeges lövöldözés volt Amerikában

2022. június 06. 13:25

Eddig 18 áldozat halt meg, további 72 pedig megsérült az Egyesült Államok-szerte történt incidensekben.

2022. június 06. 13:25
null

13 tömeges lövöldözésben 18-an veszítették életüket az Egyesült Államokban hétvégén, és 72-en megsebesültek, írja összesítésében az Insider. Az amerikai lap a péntek este és vasárnap este között eltelt időszakot vizsgálta meg. Az áldozatok között 12 éves gyerekek is voltak, köztük egy 14 éves lány, aki meghalt.

A kutatásukban azt tekintették tömeges lövöldözésnek, amikor a lövöldözőn kívül még négy másik embert is meglőttek.

A hétvégi lövöldözések közül legalább öt közterületen zajlott, míg legalább hármat ballagási ünneplésen hajtottak végre. A 13 eset közül a legfiatalabb bejelentett sérült 12 éves, míg a legfiatalabb halálos áldozat egy 14 éves lány volt.

Volt amikor az áldozatokon keresztülhajtottak menekülő autók (Tennessee, Chattanooga), volt amikor pánik alakult ki egy nyilvános utcában (Pennsylvania, Philadelphia), volt amikor egy tizenéves lány halt meg egy sztriptízbárban (Arizona, Phoenix), volt amikor hat gyereket lőttek le (Dél-Karolina, Summerton), volt amikor 50 lövés dördült el egy ballagási ünnepségen (Virginia, Chester).

Nyitókép: Kriston Jae Bethel / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MisterT
2022. június 13. 22:05
Megkérdezhetem hogy miért kell álhíreket terjeszteni? Az Insider hamis adatot közölt le, ti meg simán lefordítottátok magyarra, ellenőrzés nélkül. Az Insider is a hamis adatos Gun Violence Archive oldalról szedte a hülyeséget. "13 mass shootings took place over this weekend alone, leaving 18 dead and 72 injured" Kérdés, ha a tömeglövöldözés = legalább 4 ártatlan áldozat, akkor 13 tömeglövöldözésnél legalább 52 halottnak kéne lennie. Helyette 18 van. Tessék, meg is cáfoltam az egészet, nem volt nehéz. A helyzet az hogy tolják a fegyver-ellenes propagandát a sajtóban, felhasználva egy hamis számokat toló propaganda-oldal adatait. Érdekes hogy az FBl számaira nem kíváncsi a sajtó. Megsúgom, azért mert az FBl adataiból az derül ki hogy nem olyan vészes a helyzet, és az visszavetné a Demokrata Párt fegyver-jog elleni háborúját.
Lacika8006
2022. június 06. 19:36
https://youtu.be/MhvvxoIgNPg Pillantsatok ide milyen szép amerika fényes nappal. Tele zombival. Ezt szeretnék, hogy nálunk is ez legyen.
Lacika8006
2022. június 06. 19:17
Ilyenkor hol vagy pusztító1? Te mocsok biden szopó! Az amerikaiak kezében van az az orosz rulettes pisztoly. Szerencsére elsütik hetente többször! Hahaha! Disszidálhatnál álmaid országába, de szerintem hamar hazajönnél mert rájönnél hogy csak itt lehet normálisan élni.
Alaric
2022. június 06. 19:11
Kés, villa, olló, golyószóró gyerek kezébe nem való.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!