Amerikai exkatonákat foghattak el az oroszok Ukrajnában

2022. június 16. 08:01

A The Telegraph értékelése szerint „ez diplomáciailag különleges helyzetet eredményezhet”.

2022. június 16. 08:01
null

Két egykori amerikai katonát ejtettek foglyul az orosz erők a Harkiv megyei harcokban – értesült a The Telegraph.

Sajtóinformációk szerint az amerikaiak csütörtökön voltak kénytelenek megadni magukat, miután a Harkivtól 30 kilométerre északra fekvő Izbicke faluban, az orosz határ közelében az orosz erők gyűrűjébe kerültek. A 39 és a 27 éves férfiak lehetnek az első amerikaiak, akik orosz fogságba estek. Ismert: külföldieket már kapcsoltak le Ukrajnában, sőt nemrég a donecki „népköztársaságban” halálra ítéltek közülük két brit és egy marokkói állampolgárt, akiket egyebek közt terrorizmussal vádoltak meg.

Az angol lap szerint a két amerikai elfogása diplomáciailag különleges helyzetet eredményez, mivel Oroszország az esetet megpróbálhatja annak bizonyítékaként kezelni, hogy az Egyesült Államok részt vesz az ukrajnai háborúban.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 16. 18:23
Helyben ki kellett volna végezni őket!
madar299
2022. június 16. 17:32
A genfi megállapodás csak a sorozott katonákat tekinti hadfoglyoknak , a zsoldosok , a bérgyilkosok már a helyszínen felkoncolhatók !
antioxi
2022. június 16. 17:09
Jut eszembe: A magyar katonai elemzők arról beszélnek, h. az ukránoknak küldött amerikai rakéta rendszerek/harckocsik stb kezeléséhez több hónapos kiképzésre van szükség. Ugyan már. Majd jönnek a jól kiképzett amerikai "tanácsadók" és majd kezelnek - mint anno Vietnamban. Tudjuk mi lett a vége, de ez már nem is számít. A módszer jól ismert.
masikhozzaszolo
2022. június 16. 16:37
Most olvasom a Vadhajtásokon, hogy nem jó a Javelin guglival való kezelési utasítása. És nincs hozzá kártya, amin az ügyfélszolgálatot hívhatnák, ha technikai segítségre lenne szükségük a homokzsák mögött, mert jön az orosz tank éppen. És lövésük sincs. Persze, a muzsikát végig kellene hallgatni, mire a munkatársat kapcsolják. Ha meg volna a helyben hívható telefonszám. Meg nem volna rádiótelefon zavarás. És az angolt meg nem használhatja egy ukrán sem, a nyelvtörvény tiltja. Nem értheti meg, nem is beszélhet angolul. Ugye?! Ezek az amerikaiak tudtak volna angolul. Azért voltak ott. Mint a filmekben ugye, amikor a lányt golfozni tanítják, hátulról átölelve az ujját az ukránnak a ravaszra helyezi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!