Katonai támogatásra szólítja fel Magyarországot Ukrajna

2022. április 07. 20:23

Az ukrán szervek azt is sürgetik, hogy Budapest támogassa az Oroszország elleni új szankciókat.

2022. április 07. 20:23
null

Magyarország nyújtson katonai támogatást Ukrajnának – követelte csütörtökön kiadott közleményében Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő. 

„Ha Magyarország igazán véget akar vetni a háborúnak, akkor a következőket kell tennie:

ahelyett, hogy forrásokat bocsátana rendelkezésre az orosz katonai gépezet pénzelésére”

– fogalmazott a szóvivő.

Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatójára reagáltak

Nyikolenko azzal vádolta meg Magyarországot, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt segíti az Ukrajna elleni háborúban, és álláspontjával „tönkreteszi az Európai Unió egységét”. 

A szóvivő Orbán Viktor kormányfő szerdai nemzetközi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a miniszterelnök egyebek között azt mondta, hogy Magyarországnak nem okoz nehézséget rubelben fizetni a gázért Oroszországnak, ha az oroszok ezt kérik. Kijev ezt az „ukrán állammal szemben barátságtalan álláspontnak tekinti” – mondta Nyikolenko, hozzátéve, hogy

„cinikusnak” tartják azt a magyar felvetést, hogy az oroszok és az ukránok Budapesten tarthatnának béketárgyalásokat.

„A magyar vezetők vonakodnak elismerni Oroszország felelősségét az atrocitásokért”

Oleh Nyikolenko elítélte továbbá, hogy – álláspontja szerint – „a magyar vezetők vonakodnak elismerni Oroszország felelősségét a Bucsa, Irpiny és Hosztomel városokban elkövetett atrocitásokért”. Ez a hozzáállás „megerősítheti Oroszországban a büntetlenség érzetét, és akár bátoríthatja is az orosz erőket arra, hogy további atrocitásokat kövessenek el” – vélekedett a szóvivő.

Mint arról lapunk is beszámolt, a fent megnevezett a településeken az utóbbi napokban több száz civil holttestére bukkantak, akiket az ukrán hatóságok állítása szerint orosz katonák gyilkoltak meg. Oroszország kategorikusan tagadja ezeket a vádakat, és azt állítja, hogy az ukránok „megrendezték” a hírekben szereplő tömeggyilkosságokat.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 391 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. április 08. 16:41
csak nem gondolja ez a barom, hogy bárki is elmegy az elbaszott ukrajnai helyzetért elmegy meghalni? sőt hagyja saját országát szétlövetni?
korona.2.0
2022. április 08. 12:15
BARTHA MIKLÓS: KAZÁRFÖLDÖN https://www.angelfire.com/zine2/judeolog/konyvek/kazarf.htm
Levente
2022. április 08. 11:21
Rohadt ukrán náci gyilkosok!
kubota
2022. április 08. 10:21
A kérem szó ismeretlen számukra? Mit követelőznek folyamatosan? Ehhez pofa kell, de mit is várunk a világ legkorruptabb országától (nem, Magyarország a fasorban sincs hozzájuk képest!)...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!