A NATO állandó katonai jelenlétet tervez az észak-atlanti szövetség határánál

2022. április 10. 13:55

A főtitkár szerint a NATO alapvető átalakuláson megy keresztül.

2022. április 10. 13:55
null

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az esetleges jövőbeli orosz agressziókra tekintettel állandó katonai jelenlétet tervez az észak-atlanti szövetség határain.

Amit most tapasztalunk, az egy új valóság, az európai biztonság új rendje”

– jelentette ki Stoltenberg a The Telegraph című brit lapnak nyilatkozva. Hozzátette, hogy a NATO alapvető átalakuláson megy keresztül, ami Vlagyimir Putyin orosz elnök cselekményeinek hosszú távú következményeit tükrözi.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. április 11. 10:30
A világ többpólusú hatalomra, geopolitikai egyensúlyra épül. Legyen amerikai orosz vagy akár kínai jelenlét is egymástól megfelelő távolságban(!) megfelelő létszámmal, kiegyensúlyozottan. Egyes nemezetek hatalmi, birodalmi érdekei szerint az egyensúly ne borítható fel! Most mintha éppen ez történne.
Csigorin
2022. április 11. 09:14
amcsik haza!!
A közösség tagjaként
2022. április 10. 18:29
Azt mondják közös lónak túros a háta! Mégis melyen állandó jelenlétet akar az a kibaszott nátó egy kibaszott nátó tagországban a saját tagállamán kívül?? Nem elég az hogy valaki nátó tagállam és a saját határain belül van? még kellenek idegen csapatok is?? Mert egy nátó tagállam impotens lenne a saját határait megvédeni? Mégis mi a fekete rákot keresne egy "x" állambeli nátó katona egy "y" országban? nem úgy védené mint a saját hazáját az kurvaélet akármilyen elhivatott katonai nevelésben részesült! Ez a kurva háború nagyon jó ürügy a kelet európai népek sunyi megszállására IS!
formaegy
2022. április 10. 17:46
A NATO mikor kíván a gyilkos Bidennek annyit mondani a pofájába, hogy elég volt????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!