Ukrajna nem lesz gyorsított eljárásban az Európai Unió tagja

2022. március 11. 10:47

A versailles-i csúcstalálkozójuk első napján arra jutottak az uniós állam- és kormányfők: nem teljesítik Kijev EU-tagsággal kapcsolatos kérését.

2022. március 11. 10:47
null

A kilencórás válságtárgyaláson a politikusok nemcsak az ukrán tagfelvétel ütemében voltak megosztottak az Euronews szerint, hanem abban is, hogy a 27 tagországot tömörítő blokk milyen gyorsan szakíthatná meg a kapcsolatokat Oroszországgal az energiavásárlás terén.

Péntek hajnalban kiadott nyilatkozatukban azt viszont megerősítették, hogy az EU továbbra is humanitárius, egészségügyi és pénzügyi támogatást nyújt az Ukrajnából menekülőknek és az őket fogadó országoknak. A csúcstalálkozó résztvevői kijelentették, hogy egységesen támogatják Ukrajna ellenállását, és készek újabb szankciókat kiszabni Oroszországra és Belaruszra.

Orbán Viktor: Nem lesznek energetikai szankciók

A miniszterelnök kifejtette, hogy az ukrán-orosz háború helyzete „több mint drámai”. Bővebben...

Nyitókép: Albert Cara / Anadolu Agency / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lamlam
2022. március 13. 16:53
Biztonság politikai szempontból aggályos is lehet Ukrajna csatlakozása .
patópál
2022. március 11. 13:16
Pedig a zenebohóc drámai körülmények között írt alá egy A4-es fecnit a barikádon, aztán tessék.
Vakfolt
2022. március 11. 11:33
Nagy felindulásból elkövetett lehiggadás. Jó reggelt..
Alcofrybas
2022. március 11. 11:29
Nem értem, miért az EU-nál kilincsel Ukrajna. Miért nem az USA külbirtoka akar lenni? Mint Puerto Rico, Szamoa vagy Guam. Ha Klicsko kijelenti, hogy buzi és transznéger, Ogyessza ledönti Richelieu szobrát, hogy egy George Floyd-szobrot állítsanak a helyére... ami előtt Ukrajna egy emberként térdel minden nap... Lehet, Biden fontolóra veszi. Miért jó Sam bácsi utolsó szláv parasztjaként leütődni a sakktábláról, ha büszke amerikaiként is meg lehet halni galambszarért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!