Pentagon: Oroszország ürügyet akar teremteni Ukrajna megszállására

2022. február 04. 07:16

A Pentagon szóvivője szerint információik vannak erről.

2022. február 04. 07:16
null

Oroszország egy, az ukrán katonák által az oroszokkal szembeni agressziót bemutató propagandavideó elkészítésével ürügyet teremthet Ukrajna megszállására – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján John Kirby, a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) szóvivője.

Van olyan információnk, hogy az oroszok valószínűleg ürügyet akarnak teremteni egy invázióhoz”

– fogalmazott Kirby. A szóvivő szerint Moszkva azt tervezi, hogy olyan hamis videófelvételt mutatnának be, amelyen ukrán katonák támadnának meg „orosz ajkú embereket az orosz szuverén területeken” és ezzel ürügyet teremtenének az Ukrajna elleni katonai fellépés megindítására.

Kirby arról is beszélt, hogy az oroszok „szemléletes propagandavideót” készítenének, amelyen

megrendezett robbanások, holttestek és gyászoló emberek láthatók, akiket színészek alakítanak.

A Pentagon szóvivője szerint a videóban arra is felhívnák a figyelmet, hogy az ukrán katonák nyugati fegyvereket használnak.

Arra a kérdésre, hogy a szóvivő szerint a „hamisított támadást” vajon a Kreml jóváhagyta-e, Kirby azt mondta: „azt tapasztaltuk, hogy kevés ilyen jellegű dolgot nem hagytak jóvá az orosz kormány legmagasabb szintjein”. De nem tért ki konkrétumokra.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nebulo15
2022. február 04. 16:29
Mindenki magából indul ki, kamu információkra "alapozva" -lsd. Szaddam vegyi fegyverei Irakban- a tetves nyugat is szeret, tud háborút indítani......
nebulo15
2022. február 04. 16:29
Mindenki magából indul ki, kamu információkra "alapozva" -lsd. Szaddam vegyi fegyverei Irakban- a tetves nyugat is szeret, tud háborút indítani......
critical man
2022. február 04. 11:44
A Washington Postos médiagecik megírták "fehérházi forrásokra" hivatkozva, most meg meghivatkozták a híreket a CNN-ben. Ennyi.
roughneck
2022. február 04. 11:06
Az azert erdekes beszelgetes lesz, amikor Brandon elnok urat tajekoztatjak majd egy estleges haboru vegeredmenyerol: - Elnok ur, vege a haborunak! - Tenyleg? Es ki nyert? - Mi nyertunk! - Na vegre! Akkot most kivonhatjuk a csapatainkat Vietnambol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!