A turizmus korlátozására készül Velence 

2022. január 05. 14:00

Kapukat állítanak majd fel a főbb látványosságok közelében, az emberek számát pedig ötszáz kamera ellenőrzi a városban.

2022. január 05. 14:00
null

Velencében – ahol naponta 100 ezer turista fordul meg – néhány héten belül új szabályokat vezetnek be, hogy korlátozzák a városba irányuló turizmust – olvasható az Euronews cikkében.

A portálon azt írják: nemsokára 5 eurót kell fizetnie annak, aki egy napra Velencébe szeretne utazni. A korlátozás természetesen nem vonatkozik az ott élőkre és dolgozókra, viszont azokra sem, akik velencei szállodában foglalnak maguknak szállást, vagyis nem csupán egyetlen napra érkeznek. A városvezetés célja, hogy megváltozzon a turizmus Velencében, és

inkább kevesebb ember jöjjön, de azok hosszabb időt töltsenek a városban.

„A cél, hogy ne az egynapos turizmust támogassuk, ezzel túlterhelve a várost, hanem helyette a hosszabb itt tartózkodást ösztönözzük” – mondta Simone Venturini polgármester-helyettes.

Velencében kapukat állítanak majd fel a főbb látványosságok közelében, az emberek számát pedig ötszáz kamera ellenőrzi a városban. A cellainformációk segítségével a rendőrök valós időben is azonosítani tudják az embereket. Az új rendszer a tervek szerint megkönnyíti majd a Velencében élők és dolgozók mozgását.

Nyitókép: Facebook

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. január 06. 12:06
A magyaroknak adjanak felmentést mert ha mi nem vagyunk akkor ezek a derék seftes népek nem a vízre építkeztek volna nyilainktól való félelmükben.
amca
2022. január 06. 11:36
Svéd Kréta,már rég megmondta,hogy a turizmust azonnak bezárni. Online!!!!!!!
betakentaur
2022. január 06. 07:54
Sajnos ez van. Megértem valahol a dolgot. Én festményekért szoktam utazni és próbálkozom a tömeggel ellentétesen mozogni, mert a csúcsidőszakokban lehetetlen küldetéssé kezd fajulni a dolog. A rengeteg szelfiző élvezhetetlenné teszi az egészet. Tipp: igazi remekművek vannak pl. Gyomaendrődön. Bár nem világhíres, mint Rembrandt vagy van Gogh, de egy utat mindenképpen megér: Corini Margit .
Lenyeg Telen
2022. január 05. 19:05
Éhesek az olasz cápa elvtársak.. lehet jobban jövedelmezne a városháza eladásánál Geriéknek is, ha mindenkitől belépődíjat szednének Budapesten... sok az éhes elvtárs... etetni kell őket... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!